StoryEditorOCM
Glazbaoproštaj od velikog glazbenika

Za Massima se pale svijeće, od kamenčića slažu srca, pišu poruke: ‘Genije, putuj...‘

Piše MOZAIK SD
24. prosinca 2022. - 12:50

Danas su kod dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu postavljena slika i zapaljene svijeće u čast preminulog glazbenika Massima Savića.

Dolaze brojni građani, žele još jednom odati počast velikom umjetniku.

- Od najdražeg Maxa se možete oprostiti ispred dvorane Lisinski. Ispred tog hrama glazbe u kojem je poseban, inspirativan i neponovljiv čovjek i umjetnik održao neke od najljepših, #massimalnih koncerta, napisala je Vlatka Vužić u obavijesti o oproštaju na Facebooku. 

Podsjetimo, Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, gdje se liječio od karcinoma pluća. Smrt glazbene legende koji je otpjevao brojne hitove duboko je potresla cijelu Hrvatsku. Na Facebook statusu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski od Massima su se tako oprostili brojni obožavatelj koji su se uz njegove pjesme smijali, plakali i odrastali.

"Počivao u miru dragi Massimo. Ostavio je neizbrisiv trag i veliku prazninu na domaćoj sceni...", "Posljednji pozdrav predivnom umjetniku gore među zvijezdama", "Velik u pjesmi, velik u dobroti. Hvala.", "Kozmički glas... zbogom", "Genije, putuj", neki su od dirljivih komentara kojima su ljudi posljednji put pozdravili obožavanog Massima Savića.

I poznati skladatelj Miroslav Drljača Rus prisjetio se svog posljednjeg, nedavnog susreta s Massimom.

Naime, Massimo je jednog vikenda bio pušten iz bolnice te su se vozili automobilom po Zagrebu i planirali buduće suradnje. Tko je mogao znati da im je to posljednji susret i veliki oproštaj.

"Nedavno smo se čuli, rekao mi je da je u bolnici, ali da je dobro i da neće biti problema. U razgovoru mi je spomenuo moju pjesmu za Tošu ‘Još uvijek sanjam da smo zajedno‘ i kako bi volio imati nešto slično od mene.

Kazao mi je: ‘Rus vrijeme je da se sudarimo.‘  Dogovorili smo se da se nađemo kada ga preko vikenda puste kući iz bolnice i našli smo se u ‘njegovoj‘ Kinoteci. 

Nakon kraćeg osvrta na predivan koncert u Areni, na kome sam i sâm bio, sjeli smo u moj auto kako bi preslušao moje nove pjesme. Odjednom se nešto zamislio i zamolio me da napravimo krug po Zagrebu. Nisam tada ni znao da je to bio neki njegov oproštaj s gradom koji mu je pokazao svu svoju ljubav.

Veliki čovjek i veliki umjetnik je naš Massimo i tako će ostati zauvijek", napisao je.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
29. travanj 2024 02:14