StoryEditorOCM
Lifestylehoror u frižideru

Na akciji kupila maslac hrvatskog proizvođača i ostala šokirana: Nikad u životu mi se nije dogodilo nešto slično

Piše S.K. /Slobodna Dalmacija
25. ožujka 2023. - 10:30

U navali poskupljenja kupci posežu za proizvodima na akciji, a to znači da su prisiljeni više gledati cijene nego kvalitetu proizvoda. I inspekcije kao da su fokusirane više na cijene nego na kvalitetu. U svemu tome dogode se kojekakvi, pa i teži propusti.

Tako je jedna gospođa u Splitu prije nekoliko dana na sniženju kupila maslac jednoga hrvatskog proizvođača. Provjerila je datum i vidjela da rok upotrebe još nije istekao.

"Nikada u životu mi se nije dogodilo nešto slično, a živim već poprilično dugo. Maslac sam bacila, jer se nisam mogla sjetiti u kojoj od tri trgovine sam ga kupila, a nisam imala vremena obilaziti ih. Prilažem fotografiju, koja je zastrašujuća, i fotografiran datum", pojasnila je ona.

image

Maslacu još nije prošao rok trajanja

Privatni album

I zaista, pljesnjivi, tufinavi maslac zaista djeluje zastrašujuće, bez ikakve primisli na konzumaciju, Teško je i zamisliti kako se uopće mogao naći u dućanu. Snimka etikete s otisnutim rokom trajanja potvrđuje navode gospođe iz Splita.

"Ovo je moj protest protiv proturivanja ispod banka sumnjivih proizvoda ne baš nepoznatog proizvođača ubogim kupcima naše siromašne države, koja se lati proizvoda na akciji zbog novog ili, bolje reći, još novijeg nam standarda, zaključuje ona.

Očekujemo dodatnu brigu te hitni i odlučni odgovor proizvođača i nadležnih inspekcija i kontrola. Ma koliko siromašni bili, mi potrošači to zaslužujemo.

image

Maslac kakvog bi mnogi kupci voljeli (ilustracija)

Shutterstock
17. travanj 2024 19:22