StoryEditorOCM
Lifestylestroga pravila

Svestrani umjetnik i najljepši Arapin na svijetu: prije 10 godina deportiran je iz Saudijske Arabije jer je prezgodan

Piše MOZAIK SD
22. rujna 2023. - 10:30

Omar Borkan Al Gala, modni fotograf, glumac i pjesnik iz Dubaija, prije deset godina deportiran je iz Saudijske Arabije zbog toga što je bio previše zgodan.

Aktivan je na društvenim mrežama, s preko 2,4 milijuna pratitelja na Facebooku i preko 1,3 milijuna na Instagramu.

Omar Borkan Al Gala iz Dubaija jedan je od trojice muškaraca koje je vjerska policija u konzervativnom islamskom kraljevstvu udaljila s festivala u Rijadu 2013. godine, piše klix.ba.

Komisija za promicanje vrline i sprječavanje poroka u Saudijskoj Arabiji - gdje postoje stroga pravila koja reguliraju interakcije između muškaraca i žena koji nisu u srodstvu - naredila je da se muškarci deportiraju natrag u Abu Dhabi ako se žene ‘zaljube u njih‘.

Postao je ozloglašen 2013. Incident se dogodio tijekom Jandriyah Cultural Festivala u Rijadu, gdje je radio na promotivnom štandu. U intervjuu iz siječnja 2015. Al Gala je ispričao da su ga na festivalu neke djevojke prepoznale zbog manekenstva i okupile se za autograme i fotografiranje, nakon čega je gužva oko njih rasla. Al Gala je rekao da se to nije svidjelo vjerskoj policiji te su došli i pristojno ga zamolili da napusti festival.

Incident je postao jedna od najviralnijih priča na internetu nakon što su fotografije Al Ghale kružile društvenim mrežama, pozivali su ga da daje intervjue na raznim televizijskim programima i pojavio se na naslovnicama raznih časopisa, a međunarodni tisak ga je predstavio kao "najzgodniji Arap na svijetu" ili "najzgodniji muškarac na svijetu".

Al Gala rođen je u Bagdadu u Iraku, ali je odrastao u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je učenik javne škole Abu Obaid Ahjarah u Dubaiju, a bio je i student Međunarodnog instituta za hotelski menadžment Faculty Executive Hotels, gdje je studirao hotelski menadžment. Godine 2015. vjenčao se s Yasmin Oweidah, s kojom ima sina. Razveli su se 2018. Nakon što je postao ozloglašen 2013., preselio se u Vancouver.

Slavni maneken ima neto vrijednost od 10 milijuna dolara od veljače 2023. Uživa u vožnji skupih automobila i ima veliku kolekciju vozila. Vlasnik je Range Rovera, crvenog Mini Coopera i žutog terenca Lamborghini.

05. listopad 2024 23:25