Terasa hotela Jadran, smještena na samoj sredini šibenske rive, postala je nezaobilazna točka svih onih željnih bogatog gastro-glazbenog užitka. Još prije dvije godine, Jadran je uveo novi cjelogodišnji program koji je u potpunosti ‘probudio‘ taj dio grada te konceptom koji uključuje glazbu uživo, praćenu izvrsnom hranom i još boljom kapljicom apsolutno osvojio Šibenčane i njegove goste.
I ovu sezonu, Jadran nastavlja prema provjerenom receptu. Ljetni glazbeni program koji je također objeručke prihvaćen samo što nije počeo.
- Ovaj središnji dio rive, što se tiče gastronomske i glazbene ponude, nije ljudima bio pretjerano atraktivan, ali to smo uspjeli promijeniti. Jadran sada ima program kroz cijelu godinu, od adventskog Šušura koji je bio sjajno posjećen pa do ljetnog glazbenog programa koji traje od 15. lipnja do 15. rujna – kazao nam je direktor marketinga i komunikacija u hotelu Jadran, Marko Plavčić.
Zahvaljujući Jadranu, na pozornicu njihove ljetne terase i ovu sezonu popet će se između ostaloga i brojni mladi šibenski glazbenici.
- I ne samo oni – kazuje Marko. Od ove sezone odlučili smo se i za klape tako da imamo za svakog po nešto. Već od lani ljudi su se naviknuli da je ispred Jadrana svaku večer glazba uživo i tim tempom nastavljamo dalje. Uz sjajne koktele koje pripremaju naši djelatnici ali i vrhunske zalogaje, vjerujem da će se i ovo ljeto, tko god navrati do Jadrana dobro zabaviti – dodaje Marko.
Uz nešto obogaćen program na terasi ispred hotela, novost je i restoran Pjat koji je s radom počeo prije koji mjesec. Šibenik je, nema sumnje, otvorenjem Pjata obogatio svoju gastronomsku scenu i dobio restoran koji se ubrzo prometnuo u jedan od najboljih u gradu.
- Prema svim dosadašnjim pokazateljima Pjat je apsolutno nadmašio očekivanja. Imamo vrhunskog chefa, mlad, ambiciozan tim i rezultati se polako pokazuju – ističe Marko.
Doista, chef Pjata je Dino Bebić, vrhunski kuhar koji je odmah u startu postavio jasan cilj, a to je ponuditi gostima tradicionalnu domaću hranu s modernim pristupom. Naglasak je na ribi i ribljim specijalitetima.
- Sve namirnice koje koristimo dolaze od lokalnih proizvođača i OPG-ova. Uspostavili smo suradnju i s ribarima tako da nam svaki dan svježa riba pristiže u restoran. Nastojimo zadržati taj jedan visoki standard a činjenica da nam se gosti vraćaju je pokazatelj da smo na dobrom putu – kazuje nam Bebić, u čijem restoranu, zanimljivo rade i domaći kečap, kruh…
- To su sitnice koje čine razliku. Imamo jedan mlad tim, pun ideja. Razmišljamo i o skoroj promjeni interijera jer je taj vizualan identitet izuzetno važan, tako da će i po tom pitanju biti promjena. Restoran, što je važno za naglasiti radi cijelu godinu. Izvan sezone planiramo održavati vinske tematske večeri, edukacije – tako da će ponuda i van sezone biti bogata događanjima – kazao je Bebić.
Na prostranoj terasi i s pogledom na prekrasni šibenski kanal, u Pjata možete uživati u primjerice raguu od hobotnice s domaćim njokima, sipi s bobom ili pak rižotu od pivca.
- Jelovnik je napravljen tako da smo od jedne namirnice gostima na izbor ponudili više jela, što je zanimljivo. Uz program ispred hotela, domjenke i eventove koje također organiziramo ali i Pjat od kojeg imamo velika očekivanja nastavljamo priču s Jadranom, vjerujem – uspješnu – zaključio je Marko.