StoryEditorOCM
Lifestyle‘TRANSFORMERS‘

Poznati Šibenčanin nastupa u ulozi kakvu nije nikad odigrao, a nećemo ga ni vidjeti: Glasom je udahnuo život legendarnom robotu

Piše Marko Njegić
30. srpnja 2024. - 18:23

Goran Višnjić glumio je u mnogim filmovima i hollywoodskim blockbusterima poput "Elektre", ali nikad dosad nije posudio glas u nekom crtiću. To se mijenja jer Višnjić je angažiran za hrvatsku sinkronizaciju animiranog spektakla "Transformers: Početak", i to u glavnoj vokalnoj ulozi legendarnog robota Optimusa Primea. 

Višnjić će glasom udahnuti život vođi junačkih transformerskih Autobota i naslijediti Chrisa Hemswortha koji je to napravio u izvornoj verziji animiranog filma. 

Glumac je već dugo godina želio sudjelovati u hrvatskoj sinkronizaciji nekog crtića, nakon što ga je 2003. oduševila "Potraga za Nemom", a smatra da su "sinkronizirani filmovi ponekad i puno bolji od originala jer je scenarij prilagođen upravo za našu publiku".

- Koliko je god engleski bolji i jednostavniji, za neke stvari uvijek postoji jača povezanost s materinjim jezikom - izjavio je Višnjić i priznao da se veseli idućoj hrvatskoj sinkronizaciji.

Usput, Višnjić nije jedini poznati glumac koji sudjeluje u sinkronizaciji "Transformersa", tu su i Tarik Filipović, Zrinka Cvitešić, Saša Buneta, Ranko Zidarić i Filip Juričić.

image

Zrinka Cvitešić

Blitz
18. rujan 2024 17:26