Ovaj recept možete pripremiti u vlastitom domu, ne morate izlaziti vani i nećete napraviti puno nereda. Višnjevac je omiljeni aperitiv prije ručka mnogih, a zaista ga je jednostavno napraviti, navodi Dobra hrana.
Za ovaj recept trebat će vam samo nekoliko sastojaka i začina, ali vi se svakako možete poigrati i u rakiju ubaciti klinčiće, cimet ili možda đumbir. Najvažnije je da se višnjevac svidi vama i vašim ukućanima. Recepti su brojni, neki zahtijevaju ostavljanje višanja i šećera na suncu da se dobro prožmu, te vraćanje smjese na hlađenje. Mi smo izabrali vrlo jednostavan za recept za vas, koji je savršen za početnike, a sljedeće godine kada vam višnja ''rodi'' možete se baciti na eksperimentiranje!
Za 1 litru višnjevca, će vam trebati:
75 dkg višanja
50 dkg šećera
3,5 dcl rakije (lozovače)
1 mahuna vanilije
korica 1 limuna
Priprema:
Višnje oprati i u veliku staklenku slagati red višanja, red šećera, na sredinu stavite mahunu vanilije i naribanu koricu limuna. Preliti rakijom, zatvoriti i staviti na hladno i tamno mjesto 4 tjedna. Procijediti liker i uliti u boce.
StoryEditorOCM
ZanimljivostiRecept za višnjevac
Jednostavno, brzo i bez puno nereda
11. lipnja 2017. - 21:30