U subotu, 11. lipnja od 19 sati na šibenskoj rivi održat će se 2. izdanje manifestacije Pidoća & Debit se vole gdje ćete imati priliku kušati ovu skladnu kombinaciju i uvjeriti se da su idealan par!
Školjka pidoća, dagnja ili mušula, gastronomski je simbol srca Dalmacije i zaštitni znak šibenskog zaljeva, gdje rijeka Krka dodiruje more. Upravo u ovo vrijeme mladi debit puni se u butelje i spreman kreće prema tržištu. Na vašem stolu oni se susreću i zaljube: puna, mlada pidoća i svježi, lepršavi debit postaju skladan par.
Zbog utjecaja Krke i fitoplanktona kojima se pidoća hrani, u području oko šibenskog mosta posebno brzo raste i bogata je mesom. Iako bi pidoća uginula u slatkoj vodi i zapravo je morska školjka, hrana koju joj nosi rijeka koja prolazi kroz krški, vapnenački kraj značajno utječe na njen rast i kvalitetu. Lokalci su je uparili s najukusnijim vinom tog podneblja i organiziraju drugo izdanje manifestacije koja će sljedećeg vikenda u Šibensko – kninsku županiju privući velik broj ljubitelja dobrog vina i ukusno pripremljenih dagnji jer stiže 'Pidoća & debit se vole'.
Pitak, nježnih aroma, umjerenih kiselina i niskog udjela alkohola debit je najraširenija bijela vinska sorta na Šibensko-kninskom području.
Lokalni ugostitelji i uzgajivači pidoća na šibenskoj rivi pripremat će školjke po svojim receptima, a vinari će lijepo ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje parirati pojedinom receptu. Manifestacija počinje od 19 sati, a na samom događanju će se kupovati bonovi s kojim će se plaćati degustacijske porcije i čaše te će se koristiti plastic free tanjuri i beštek.
Delicije od pidoća uz meštre od debita, garantiraju izniman eno gastro doživljaj! Uz zalazak sunca, lijepu glazbenu podlogu, dobro društvo i skladne okuse sigurno ćete i vi otkriti da se pidoća i debit vole.
TZ Šibensko kninske županije i TZ grada Šibenika vas pozivaju da ne propustite garantirano dobru zabavu i dođete u subotu na šibensku rivu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....