StoryEditorOCM
Zanimljivostisrce na asfaltu

Superslalom fića za malenu Kiaru: brdska staza u Skradinu okupila brojne vozače u humanitarnoj utrci za teško bolesnu djevojčicu

Piše Šibenski.hr
5. listopada 2021. - 14:40

Na poznatoj brdskoj stazi u Skradinu ove nedjelje vozio se superslalom, međunarodna utrka, na kojoj su se od 100 prijavljenih vozila natjecali i 25 Fića. Pobjednik u klasi amater je pobijedio Brane Tokić, a u klasi profesionalaca Nenad Gržančić

Dalmatinski Fićo klub taj kup organizira petu godinu za redom, a ove godine u okviru kupa prikupljala su se sredstva za pomoć Kiari Goršić, šestogodišnjoj curici iz Tribunja koja boluje od zloćudne bolesti i kojoj su potrebna sredstva za liječenje u Americi.

image
Ivan Dujić Duja/Dalmacija Fićo klub

– Ovo je već 6. godina zaredom da autoklub Mihovil organizira autoslalom u Skradinu. Mi ih kao Dalmatinski Fićo klub podupiremo, već smo 5 godina s njima. Promo Fićo Kup Skradin 2021 organiziran je zbog pomoći našoj sugrađanki Kiari, a stupio sam u kontakt s roditeljima koji su bili sretni zbog ideje da kup ima humanitarni karakter. Imali smo 25 Fića, a ukupno 90 auta.

Dalmatinski Fićo kup drži do ove utrke, željeli smo da dođe što više natjecatelja, ali i publike. Dva vozača su nam stigla iz Njemačke, jedan iz Srbije, a imali smo i posjetitelje iz BiH.

Fićo kup je osnovan kao uspomena na utrke Fića osamdesetih godina, a posljednja utrka je održana 1988. Mi smo kao klub osnovani 2018., tada smo imali 13 Fića, a raduje nas da je ovo bio najbolji odaziv do sada – kazao je za Dalmacijadanas Tomislav Juras, predsjednik Dalmatinskog Fićo kupa.

Dodajmo na kraju kako se u akciji za malu Kiaru sakupilo ukupno 12.600 kuna koji će danas biti uplaćeni na račun.

image
Ivan Dujić Duja/Dalmacija Fićo klub
16. travanj 2024 09:38