StoryEditorOCM
Crna kronikaDivljaštvo u Skradinu

Barbarizam će proći nekažnjeno: Policija neće prijaviti Mađara koji je s jahte skočio na labuda i usmrtio ga

Piše šibenski.hr
24. kolovoza 2021. - 20:49

Nakon dodatnih izvida i koordinacije šibenska policija ipak je zaključila istragu smrti labuda u Skradinu bez ikakve prijave.

Podsjetimo, slučaj Mađara koji je s jahte skočio na nesretnu životinju i tako je usmrtio uznemirio je javnost do te mjere da je Državno odvjetništvo naložilo policiji dodatne izvide, piše Index.hr

Policija je i nakon dodatne provjere na kraju izvela identičan zaključak. Nema ni prekršaja ni kaznenog djela. Kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, nije pronađen nijedan svjedok koji bi potvrdio kako je Mađar namjerno skočio na labuda. 

A mediji su dan-dva nakon ovog događaja prenijeli iskaze očevidaca koji su tvrdili da se nije radilo ni o kakvom slučaju, već čistoj namjeri. Štoviše, kazali su kako se društvo na jahti dobro zabavljalo i kako su sve snimali mobitelom. 

"Skočio je s vrha ravno na labuda, djeca na brodu su se smijala"

"Dakle, čovjek s jahte, stranac, kao da je to neka šala, skočio je s vrha ravno na labuda. Djeca na brodu su se smijala, a njegov prisutni prijatelj je sve to snimao mobitelom i baš im je to bilo urnebesno smiješno. Nakon toga skoka labud se još par minuta mučio, nije mogao podignuti vrat i naposljetku je umro", rekao je čitatelj ŠibenikIN-a.

"Jedan stranac s rive mu je vikao da je luđak i šta radi to, a i ja sam isto svašta govorio i još nisam došao sebi od šoka. Čuo sam da su ljudi s jahte rekli da je labud došao sebi i otplovio dalje. Jutros sam dobio informacije da je policija u posjedu snimki gdje oni gumenjakom odvoze neku lešinu. Ovo ne smije proći nekažnjeno i da se izvuku sa svojim lažima da je labud otplovio dalje jer smo svi prisutni vidjeli što se dogodilo", kazao je. 

Kako je pojašnjeno Dalmatinskom portalu, do takvog iskaza policajci nisu došli, pa su na kraju slučaj zaključili bez prijave. Izvješće su podnijeli Državnom inspektoratu kako bi utvrdili imaju li oni elemenata za postupanje.

23. travanj 2024 10:34