StoryEditorOCM
Crna kronikaNa cesti Drniš- Širitovci

Kobno pretjecanje preko pune crte: policija otkrila kako je poginuo 30-godišnji motociklist

Piše šibenski.hr
21. listopada 2021. - 09:35

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 10,55 sati dogodila na županijskoj cesti 6246 Drniš - Širitovci smrtno je stradao 30- godišnji motociklist, izvijestila je šibenska policija u četvrtak ujutro:

-Do prometne nesreće je došlo na način da je 53-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom Mazda šibenskih registarskih oznaka, iz smjera Drniša u smjeru zapada, u jednom trenutku htio skrenuti ulijevo preko pune uzdužne crte, a da se pritom nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku na lijevu bočnu stranu automobila nalijeće motocikl Yamaha šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnjak koji nije bio osposobljen za upravljanje motociklom A kategorije, a koji je već započeo radnju pretjecanja preko pune uzdužne crte. Od siline udara i zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja.

Protiv 53-godišnjeg vozača osobnog automobila će, zbog izazivanja prometne nesreće, biti podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

19. travanj 2024 13:41