StoryEditorOCM
Crna kronikapolicija upozorava

Ne odgovarajte na ovakve SMS poruke! Doznajte kako je mladi muškarac nasjeo na prijevaru i ostao bez veće svote novca

Piše K. G.
23. rujna 2024. - 10:21

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozoravaju građane kako je ‘u điru‘ još jedna u nizu računalnih prijevara.

Naime, policijska postaja Knin proteklog je tjedna zaprimila prijavu za kazneno djelo računalne prijevare na štetu 28-godišnjaka.

- Prošle srijede, 18. rujna,  58-godišnjakinja je na mobitel dobila SMS poruku u kojoj se nepoznata osoba lažno predstavila kao njen sin te zatražila hitnu novčanu uplatu u iznosu od 2430 eura. Nakon što je od strane 28-godišnjaka izvršena uplata na bankovni račun koji je naveden u poruci, te nakon uspostavljanja kontakta sa sinom 58-godišnjakinje, shvatio je da je prevaren- rekla je Sanja Baljkas, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Policijska uprava šibensko-kninska upozorava građane da ako prime ovakvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovaraju na nju niti slijede poveznicu i uplaćuju novac. Naime, riječ je o obliku prijevare te savjetujemo građanima da ako dobiju takvu poruku, prvenstveno stupe u kontakt sa svojim članom obitelji ili prijateljima koji navodno traži pomoć ili novac kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca.

- Također, građane ponovo podsjećamo da nikada ne dijele svoje osobne podatke, podatke o bankovnim računima, PIN-ove, lozinke za on-line bankarstvo i druge podatke koje je moguće zlouporabiti za počinjenje kažnjivih radnji- istaknula je policijska glasnogovornica.

23. rujan 2024 10:26