StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Pijani vozač (60) i njegov tri godine mlađi putnik, koji je neoprezno otvorio vrata automobila krivi za nesreću u kojoj je teže ozlijeđen 30- godišnji motociklist

Piše Šibenski.hr
15. veljače 2018. - 10:48

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 14,55 sati u Šibeniku teže je ozlijeđen 30-godišnji vozač motocikla, kazali su u Policijskoj upravi Šibensko- kninskoj.

Prema informacijama iz policije, prometnu nesreću su skrivili 60-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola, te tri godine mlađi putnik iz njegovog automobila:

- On je upravljao osobnim automobilom Seat Ibiza, šibenskih registracijskih oznaka, i kretao se Ulicom Bana Josipa Jelačića. Kada je došao do raskrižja s Ulicom Đure Đakovića i Ulicom Put gimnazije skrenuo u Ulicu Đure Đakovića, gdje se polukružno okretao na mjestu gdje je to zabranjeno.

Nakon toga se zaustavio na sredini desne prometne trake pred raskrižjem sa Ulicom Bana Josipa Jelačića i Ulicom Put gimnazije kada je 57-godišnji putnik na osobnom automobilu neoprezno otvorio zadnja desna vrata vozila u namjeri izlaska iz vozila, uslijed čega u zadnji dio poluotvorenih vrata udara motocikl Piaggio Beverly kojim je upravljao 30-godišnji vozač, koji se kretao Ulicom Đure Đakovića uz desni rub kolnika obilazeći zaustavljeno vozilo u namjeri skretanja u desno na kolnik Ulice Put gimnazije- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Protiv 57-godišnjeg putnika će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 60-godišnjeg vozača podneseno je Izviješće o počinjenom prekršaju.

28. rujan 2024 12:09