StoryEditorOCM
Crna kronikaPrijetnja na cestama

Pijani vozači zadali posla šibenskoj policiji: jedan je u Brodarici napuhao 1, 38, a drugi kod Biočića čak 3, 18 promila alkohola

Piše M. L.
25. kolovoza 2024. - 15:29

 

Šibenska policija imala je ovih dana i te kako posla s alkoholiziram vozačima, pa su se morali trijezniti u prostorijama policijske stanice. 

Naime, u 2 sata noći subote na nedjelju u Brodarici je policija zaustavila 25-godišnjeg vozača motocikla šibenskih registarskih oznak tom prilikom izmjerena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,38 promila. 

Ali mladom vozaču očito nije bilo dovoljno da vozi iako je pio, nego je policija otkrila i da je nije imao položeni vozački ispit za motocikl koji je vozio.

-Utvrđeno je da je upravljao vozilom kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu. Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola te će se protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijeti obavezni prekršajni nalog - priopćila je šibenska policija.

Pijanog vozača, ili bolje rećeno, još pijanijeg, policija je sinoć pronašla i u selu Biočić nedaleko Drniša. 

-U subotu u 21. 20 satiu mjestu Biočić, policijski službenici su zaustavili 39- godišnjeg vozača osobnog vozila srpskih nacionalnih oznaka koji je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 3,18 promila. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te je u nedjelju zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku - navode u PU šibensko-kninskoj.

Još jedan prekršaj bilježi šibenska policija u svom biltenu sinoć. Riječ je o mladom vozaču mopeda koji se junačio na cesti u Čistoj Velikoj ne noseći kacigu, niti je imao vozačku, a kada ga je policija pokušala zaustaviti dao se u bijeg. Ali, nije daleko stigao.

-U 22. 30 sati u Čistoj Velikoj policijski službenici su prilikom redovne kontrole prometa uočili vozača mopeda šibenskih registarskih oznaka koji je upravljao mopedom bez zaštitne kacige. Prilikom pokušaja zaustavljanja zvučnim i svjetlosnim signalima vozač se dao u bijeg. Policijski službenici su po zaustavljanju vozača legitimirali, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač mopeda maloljetnik, koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava. Na mjesto događaja pristupila je zakonska skrbnica maloljetnika, kojoj je uručena obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - priopćila je šibenska policija.

 

 

 

20. rujan 2024 00:31