StoryEditorOCM
Crna kronikaAKCIJA UKRAJINA

Policija: Meta nadzora nisu bili samo šibenski navijači - pretresali smo i Torcidu i Boyse i Armadu i Tornado i Kohortu...

24. ožujka 2017. - 10:49

Nakon što su šibenski Funcuti 1983 digli veliku prašinu nakon upada šibenske policije u prostorije njihove udruge bez sudskog naloga, u potrazi za eksplozivnim napravama, koje na kraju nisu pronašli ni u Šibeniku, a ni u prostorijama Torcide u Vodicama, oglasili su se i ljudi iz MUP-a.

Iz priopćenja poslanog iz Ureda glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića proizlazi da policija u okviru svojih preventivnih akcija pred utakmicu Hrvatska - Ukrajina nije samo "nišanila" Funcute i vodičku Torcidu.

- Navedeni nadzor proveden je u nekoliko policijskih uprava, odnosno gradova, i to: u Zagrebu u prostorijama Kluba navijača Dinamo BBB, Udruge navijača Dinama sudionika Domovinskog rata, Kluba navijača veterani BBB, Kluba navijača BBB; u Splitu u prostorijama Kluba navijača Hajduka Torcida Split, Udruge navijača Hajduk ''Torcida Mejaši'', Udruge navijača Hajduka; u Vinkovcima u prostorijama Ultrasa Vinkovci, Kluba navijača Dinama BBB; u Rijeci u prostorijama koje koristi Klub navijača Armada; u Dubrovniku u prostorijama koje koristi Klub navijača Hajduka Torcida; u Osijeku u prostorijama koje koristi Udruga građana Kohorta; u Puli u prostorijama koje koristi Klub navijača Demoni; u Šibeniku u prostorijama koje koristi Udruga navijača Funcuti; u Vodicama u prostorijama koje koristi Udruga navijača Torcida Vodice; u Zadru u prostorijama koje koristi Udruga navijača Tornado.

 

Prilikom provođenja inspekcijskog nadzora nisu pronađena zabranjena pirotehnička sredstva obuhvaćena navedenim zakonom. Vezano uz inspekcijski nadzor obavljen u Šibeniku u prostorijama koje koristi Udruga navijača Funcuti ističemo da je pristup prostorijama omogućio Grad Šibenik, odnosno predstavnik Grada u čijem je vlasništvu navedeni prostor - stoji u priopćenju MUP-a.

Policija je postupala temeljem članka 50. zakona o eksplozivnim tvarima i nije joj trebao nikakav sudski nalog, a razlog akcije je sumnja da se u navedenim prostorima nalaze pirotehnička sredstva, koja po navedenom zakonu spadaju u eksplozivne tvari, a koja bi mogla biti predmet počinjenih prekršaja, odnosno sredstvo daljnjeg činjenja prekršaja.

Iz policije dakle ukazuju da im je ulaz u prostorije udruge Funcut 1983 omogućio vlasnik tog prostora, dakle Grad Šibenik. Iz policije nisu, međutim, odgovorili što će učiniti s navijačima koji su spriječili policiju da uđe u prostorije Funcuta, nego su policajci morali zvati bravara da "obije" lokot na vratima i da tek onda uđu, a nakon deset minuta i izađu, shvativši da unutra nema nikakvih baklji.

02. lipanj 2024 18:27