StoryEditorOCM
Crna kronikaPritvoren 59-godišnjak

Policijski pas mu u autu našao kokain, a policajci u stanu pištolj i metke

13. veljače 2017. - 11:11

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Policijski službenici ovog Odjela su 9. veljače u popodnevnim satima u Šibeniku zatekli osumnjičenog s osobnim automobilom Honda Civic, šibenskih registracijskih oznaka. Tada je osumnjičeni pri izlasku iz osobnog automobila odbacio smotuljak ispunjen bijelom praškastom tvari karakterističnog izgleda za drogu kokain i pokušao pobjeći, zbog čega je uhićen.

Zbog sumnje da osumnjičeni posjeduje još droge, osim one koju je odbacio, zatražen je nalog za pretragu vozila i stana koje koristi osumnjičeni. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku 10. veljače, uz uporabu službenog psa za detekciju droga Aria, je pretražen osobni automobil kojem prilikom je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto ukupno 60 grama bruto težine bijele praškaste tvari karakteristične za drogu kokain.

Prilikom pretrage stana osumnjičeni je dragovoljno predao pištolj i 8 komada pripadajućeg streljiva. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi neovlaštenog stavljanja u promet, a pronađeno oružje i streljivo osumnjičeni je neovlašteno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv njega je podnijet i Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

29. lipanj 2024 10:32