StoryEditorOCM
Crna kronikane vjerujte svakome

Starija Šibenčanka se dobro ‘opekla‘ na društvenoj mreži, doznajte kako je ostala bez dobre mirovine

Piše Šibenski.hr
1. listopada 2024. - 13:42

Jučer je Policijska postaja Šibenik zaprimila je kaznenu prijavu od 75-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Naime, oštećena je preko društvene mreže stupila u kontakt s njoj nepoznatom osobom, kojom prilikom je isti zatražio uplatu novčanog iznosa od ukupno 750 eura, u zamjenu za paket u vrijednosti od 900,000 eura. Nakon što je oštećena uplatila navedeni novčani iznos, i nakon što nije dobila dogovoreni paket, shvatila je da je prevarena.

Protiv nepoznatog počinitelja će biti podnesena kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

Policijska uprava šibensko-kninska upozorava građane da ako stupe u kontakt putem interneta s nepoznatim često lažno predstavljenim osobama, nikako ne uplaćuju novac. Naime, riječ je o obliku prijevare gdje vas navede da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu.

Najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara je obrazovanje potencijalnih žrtava - a to može biti svatko od nas na internetu. Podizanje svijesti u društvu kako identificirati takve prijevarne tehnike učinit će korisnike i njihove financije sigurnijima.

01. listopad 2024 13:42