StoryEditorOCM
Crna kronikakobni izlet

Tragična smrt usred dalmatinske ljepote gdje je sniman Winettou: mađarski turist (46) pao u kanjon dubok 150 metara

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2023. - 11:19

Policija je u subotu, oko 23 sata, zaprimila dojavu o nestanku inozemnog državljanina, koji se udaljio u smjeru mjesta Jasenice.

Nakon dojave, policijski službenici su odmah poduzeli potrebite mjere i radnje traganja, te su prilikom potrage za osobom, uz angažman psa tragača na predjelu u kanjonu Zrmanje, u podnožju vidikovca zvanog Pariževačka glavica, na dubini oko 150 metara pronašli beživotno tijelo muške osobe.

- Na mjestu događaja proveden je očevid, a u izvlačenju stradale osobe s podnožja riječnog kanjona su uz policijske službenike sudjelovali i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tijelo stradalog mađarskog državljanina u dobi od 46 godina je pregledao mrtvozornik te je naložena obdukcija.

Za sada nisu potvrđeni elementi kaznenog djela, a po okončanju i utvrđivanju svih okolnosti, policija će o događaju izvijestiti Državno odvjetništvo - naglašavaju iz Policijske uprave zadarske.

S Pariževačke glavice puca najljepši pogled na kanjon Zrmanje čija je dubina na tom dijelu čak 150 metara. Riječ je o jednoj od amblematskih lokacija na kojoj su prije gotovo šest desetljeća snimani filmovi iz ciklusa o indijanskom poglavici Winnetouu zbog čega je dodatno privlačna turistima i ljubiteljima prirode.

27. travanj 2024 19:06