StoryEditorOCM
Crna kronikani traga ni glasa

Traje velika potraga za nestalom Britankom: ‘Policija je odmah krenula u akciju, nadam se da će i građani pomoći‘

Piše Toni Veljača
29. lipnja 2022. - 12:30

Drugi je dan potrage za nesretnom 80-godišnjakinjom iz Velike Britanije čiji je nestanak sa šibenskog područja, prijavljen početkom tjedna u jutarnjim satima.

Podsjetimo, riječ je o Ellen Betty Solomons, koja se u ponedjeljak izdvojila iz grupe turista s kojima je razgledavala Šibenik. U trenutku nestanka Ellen je nosila plavu majicu dužih rukava, sive hlače i zelene tenisice, visoka je 158 centimetara i srednje je tjelesne građe.

Potraga za sada ne daje rezultate, a sam slučaj, komentirao nam je glasnogovornik Policijske uprave Šime Pavić.

- Gospođa je u Šibenik stigla s turističkom grupom. Kada je primijećen njen nestanak, isti je i prijavljen u policijsku postaju nakon čega su se naše snage usmjerile na potragu. Sve nove informacije koje prikupimo objavit ćemo u medijima u nadi da će nam i građani biti od pomoći – kazao nam je u kratkom razgovoru, Pavić.

Detalje o tome je li nesretna Britanka u Šibenik doputovala s partnerom ili s nekim članom rodbine, glasnogovornik nije htio iznositi u javnost.

- Takve detalje, u cilju istrage, ne bih komentirao – naglašava Pavić, pa dodaje:

- imali smo slučajeva gdje je prijavljen nestanak, nakon čega bi osobu pronašli nakon par dana, ili čak nakon nekoliko sati. Mišljenja sam da je kod ovakvih slučajeva procjena o uspješnosti potrage jako nezahvalna – zaključio je Pavić.

16. lipanj 2024 01:33