StoryEditorOCM
Crna kronikakrim istraživanje

Uhićena dvojica dilera droge, ‘pali‘ su zbog posla vrijednog tek 450 eura

Piše K. G.
11. listopada 2024. - 10:21

Šibensko- kninski policajci uhitili su dvojicu dilera droge s kninskog područja u dobi od 49 i 39 godina, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninske.

Njihova prljava rabota otkrivena je nakon što je jučer ujutro u 05,35 sati operativno dežurstvo Policijske postaje Knin zaprimilo dojavu o narušavanju javnog reda i mira ispred obiteljske kuće u Kninu.

- Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja je utvrđeno da je došlo do verbalnog a potom i tjelesnog sukoba između osumnjičenih muškaraca, u kojem sukobu je 39-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Osumnjičeni su uhićeni i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje- kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njezinim riječima, u sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga sobe u Kninu, u kojoj osumnjičeni 49-godišnjak boravi kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 519 tableta droge mdma tzv. ecstasy, droga marihuana ukupne bruto težine od 0,7 grama, droga kokain ukupne bruto težine od 30 grama, droga amfetamin tzv. speed ukupne bruto težine od 50 grama, te jedna digitalna vaga i novac.

image

Evo što je šibenska policija pronašla kod uhićenih dilera s kninskog područja

PU šibensko-kninska

Također, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga obiteljske kuće u Kninu, u kojoj osumnjičeni 39-godišnjak boravi kojom prilikom je pronađena i oduzeta jedna pvc vrećica ispunjena drogom „speed“ bruto težine 0,48 grama, jedna pvc vrećica ispunjena drogom „speed“ bruto težine 0,14 grama,pola tablete droge „ecstasy“ zelene boje, dva blistera tableta „helex“ od 0,5 grama ukupno 30 tableta i jedan uređaj za vakumiranje.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 49-godišnjak tijekom rujna od osumnjičenog 39-godišnjaka dobio novčani iznos od ukupno 450 eura za preprodaju droge koju nije isporučio do 8. listopada. Također je utvrđeno da je 49 -godišnjak u vremenskom periodu od travnja do listopada u pet navrata 39-godišnjaku preprodao manje količine droge.

Nakon provedenog istraživanja osumnjičeni 49-godišnjak će tijekom dana uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok će 39-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.  

Protiv obojice će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira- rekla je policijska glasnogovornica.

11. listopad 2024 10:25