StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Uhvaćen 24- godišnji vozač koji je teško ozlijedio 84- godišnju pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće; Prekršajna prijava i nesretnoj starici

Piše Šibenski.hr
23. siječnja 2019. - 11:07

U Postaji prometne policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom osumnjičenim za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

- Osumnjičeni 24-godišnji vozač je 19. siječnja oko 16,55 sati u Šibeniku u Ulici trg Andrije Hebranga bio zaustavljen s osobnim automobilom Renault Clio, šibenskih registracijskih oznaka, kada u jednom trenutku započinje s radnjom vožnje unatrag, uključujući se pritom na kolnik navedene ulice, a da nije propustio sva vozila i pješake koja se kreću cestom na koju se uključuje, uslijed čega zadnjim dijelom vozila nalijeće na 84-godišnju pješakinju, a koja se kretala uz rub kolnika navedene ulice, odnosno kretala se kolnikom iako se bila dužna kretati nogostupom ili drugom površinom određenom za kretanje pješaka. Tom prilikom 84-godišnja pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

Kako su rekli u policiji, nakon prometne nesreće 24- godišnji vozač je s osobnim automobilom napustio je mjesto događaja prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga.

- Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok će protiv pješakinje biti podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju iz čl. 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama- zaključila je Kosor.

24. svibanj 2024 15:48