StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetod 1. listopada

Iz trgovačkog lanca koji poslovnicu ima i u Šibeniku priopćili da dižu plaće radnicima, bit će to druga povišica ove godine

Piše Vijesti SD
19. rujna 2024. - 17:47

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska izvijestio je u četvrtak da će od 1. listopada dići plaće svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u trgovinama te u logističko-distributivnom centru.

Tako će svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u trgovinama plaća rasti za sedam posto u prosjeku te u logističko-distributivnom centru za šest posto u prosjeku, što uključuje i povećanje neto dodatka za prehranu koji će od 1. listopada za sve zaposlenike Kauflanda iznositi 100 eura, prenosi Fenix-magazin.

image
/Shutterstock

Direktor Sektora ljudskih potencijala Kauflanda Hrvoje Bulić kazao je kako je ljetna sezona za njihove zaposlenike bila izuzetno zahtjevna, ali u konačnici i uspješna.

U Kauflandu smatraju da samo zadovoljan zaposlenik može ostvariti pozitivne rezultate zbog čega su donijeli odluku o povećanju plaća i dodataka, istaknuo je Bulić napominjući kako redovito ulažu u stvaranje poticajnog radnog okruženja u kojem se cijeni trud i predanost zaposlenika.

Iz Kauflanda su u priopćenju podsjetili kako su početkom ove godine povisili bruto plaće za 12,5 posto u prosjeku.

 

19. rujan 2024 17:51