StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstiže nevrijeme

Pripremite kišobrane: očekuju se olujni vjetar, obilne oborine, moguća i tuča. Narančasti alarm na snazi u pet regija

Piše šibenski.hr
4. kolovoza 2023. - 08:30

Postupno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, već ujutro na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i u središnjim krajevima, a do kraja dana proširit će se i na veći dio zemlje, prognoza je za petak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Pljuskovi i grmljavina mjestimice će biti jače izražene praćene obilnim oborinama, jakim i olujnim vjetrom, ponegdje i tučom.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, uz izražene pljuskove na udare jak i olujni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu popodne u okretanju na sjeverozapadnjak i sjeverac i lokalno u jačanju.

U Dalmaciji prijepodne djelomice sunčano, no na sjeveru regije uz više oblaka ponegdje mogućnost za kišu. Uz postupan porast naoblake kiša te pljuskovi s grmljavinom vjerojatniji su prema večeri i krajem dana, lokalno i jače izraženi uz obilnu oborinu, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjereno i jako jugo te navečer okretati na sjeverozapadnjak, prolazno i olujan. Najniža temperatura zraka od 22 do 26, u unutrašnjosti oko 20, a najviša dnevna između 30 i 33 °C.

Zbog kiše i grmljavinskog nevremena DHMZ je upalio narančasti alarm za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju te zbog grmljavinskog nevremena za splitsku regiju.

30. travanj 2024 02:35