StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrognoza vremena

Promjenjivo i dalje: danas kiša s burom koja će sutra donijeti sunčan dan i okrenuti na sjeverozapadnjak

Piše Branimir Periša
28. lipnja 2023. - 07:30

Na sjevernom Jadranu ujutro je još lokalno moguća kiša ili poneki neverin, no bit će vjerojatniji u oblačnijem gorju. Poslijepodne posvuda više sunčana vremena, a i bura će slabjeti pa će se i promet normalizirati jer će ujutro i prijepodne svakako na već uobičajenim lokacijama biti ograničenja, posebice u podvelebitskom dijelu. - prognoza je dr.sc. Tanje Renko iz DHMZ.

U Dalmaciji promjenljiva naoblaka, a s njom i mjestimična kiša, pa i grmljavina, vjerojatnije u unutrašnjosti i lokalno uz obalu, dok će otoke uglavnom zaobići. Bura će se sa sjevera Dalmacije tijekom dana spuštati prema jugu i bit će uglavnom umjerena do jaka. 

Prije nje slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak s kojima će more, čija je temperatura između 23 i 25 stupnjeva, biti malo valovito, a vjerojatnost za poneki neverin na krajnjem jugu najveća je sredinom dana i rano poslijepodne. Jutarnja temperatura od 19 do 23, a najviša dnevna između 27 i 29 stupnjeva.

Već u četvrtak znatno stabilnije te duž većeg dijela Jadrana sunčano uz daljnje slabljenje bure i okretanje na sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. U petak također pretežno sunčano, no zapuhat će jugo koje će najaviti promjenu koja stiže u noći na subotu. 

28. lipanj 2024 20:59