StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'Ne znaju za koga rade'

Škoro postao doktor: na obrani rada otvorio neke kontroverzne teme, a nije odolio 'baciti' ni nekoliko pošalica u svom stilu

Piše PSD
29. prosinca 2017. - 20:42

Miroslav Škoro zasigurno će zapamtiti današnji dan. Pjevač je jutros uspješno obranio doktorski rad na temu "Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije" na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Novi doktor znanosti na sceni rad je branio pred tridesetak prijatelja i kolega, među kojima je bio i njegov veliki obožavatelj, glumac Vedran Mlikota.

"Postoji presumpcija da smo mi glazbenici druga vrsta ljudi i veže nas se uz riječ zabava. I to je oduvijek tako, u staroj Perziji su prostitutke svirale, a u antičkim vremenima robovi. Radim pionirski posao i disertacijom pokušavam pokazati da se znanstvenim alatima može analizirati i moj posao te da je on bitan, i može biti vrlo odgovoran", objasnio je Škoro cilj svoga rada, prenosi večernji.hr.

Iako je cijeli proces trajao više od sata ipo, popularni pjevač nije odolio obranu dodatno začiniti i ponekom pošalicom u svom stilu.

"Slušamo glazbu svugdje, i to neprimjereno. Dok se tuširamo, slušamo operu, to nije normalno", nasmijao je Škoro 'publiku'.

Osim šala, naravno, potegao je Škoro i poneko ozbiljno pitanje. Pa je otvorio diskusiju o kontroverznoj 'preraspodjeli prihoda na estradi' i 'novome modelu upravljanja' istima. 

Iako je u istraživanju pokazao kako su i njegovi kolege složni u mišljenju da pod hitno treba osmisliti novi model, rješenje je, složio se Škoro, teško pronaći, i to iz jednog razloga.

"Bez obzira što je uzorak reprezentativan, a ispitanici vrlo stručni, ni jedni ni drugi nisu, kao dionike glazbene industrije, spomenuli publiku. Vi u njih vjerujete, a oni vas baš ne doživljavaju...", zaključio je izlaganje pjevač.

18. travanj 2024 20:23