StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet"Pandemija dezinformacija"

WhatsApp uvodi nova ograničenja koja se mnogima neće svidjeti. Mijenja se način slanja poruka

Piše PSD
19. ožujka 2022. - 20:19

"Pandemija dezinformacija" svoj vrhunac dosegla je u vrijeme koronavirusa, a s aktualnim ratom u Ukrajini ne jenjava. Kako bi se uhvatili u koštac s problemom, WhatsApp uvodi nova ograničenja koja se mnogima neće svidjeti.

Naime, popularna aplikacija prije dvije godine predstavila je novu opciju koja označava više puta proslijeđene poruke. Zasigurno je i na vaš mobitel pristigla viralna fotografija ili videozapis označen kao "Proslijeđeno više puta".

No, s obzirom na to da su se tako nerijetko širile obmanjujuće poruke, WhatsApp u jednoj od nadolazećih nadogradnji postaviti nova ograničenja za prosljeđivanje poruka u grupne razgovore, piše Srednja.hr.

Kako javlja portal WABetaInfo, korisnicima će se znatno otežati proslijeđivanje poruka u više grupnih razgovora odjednom. Tako će, naime, proslijeđivanje biti ograničeno na svega jednu grupu, što znači da će za slanje u više njih biti potrebno ponoviti prvobitni proces – označavanje poruke i klik na ikonu "proslijedi".

WhatsApp se i u prošlosti bavio smanjivanjem širenja dezinformacija, pa ni nije toliko neobično da su se odlučili na ovaj potez. Napominjemo da će ovo ograničenje prvo dobiti testeri probne verzije WhatsAppa, a u sljedećim će se tjednima svi ‘uhvatiti u koštac’ s ovom promjenom, piše Srednja.hr.

04. svibanj 2024 11:03