StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Ako se Mladen Grdović uspije u Kataru pošteno nakititi alkoholom, okrunimo ga za kralja!

Piše Branimir Periša
26. studenog 2022. - 14:26

– Moca i sina! – prikrstila se Dobra Parona na prizor najdražih gostiju kako ulazu u nježin bufetić. Šta je reći da u sridu, okolo 11 ure, ne sidu digdi prid televizijon željno očekujući početak utakmice Rvaska – Maroko na Svitskomen prvenstvu u Kataru, nego su zašli u betulu? Čak i ona žali šta nije zatvorila butigu i ošla sa posla, ka šta je puno Rvata izostalo sa radnih mista.

– Ma, to je gotova stvar, pobjeda je naša, nema se tute šta gledati! – otpovrnija jon je štufo El Tigre. – I ko van je kriv šta ste lakomi na šolde pa ne želite otići sa posla ni uru-dvi ako van je već gušt – uboja ju je otrovno.

– Nama dvojici priko glave je nogometnih uzbuđenja. Sada je najnapetije šta će tamo biti sa Mladenon Grdovićen. Ako se uspije nakititi u zemji di je svaki alkohol najstrože zabranjen, svaka mu čast. U ton slučaju, okrunićemo ga za kralja – doda je Bili Smo Uskoro. Na to je Dobra Parona rekla nedaj bože da Mladen stane na pauka, jerbo bi u otomen slučaju riskira da mu katarski đelat osiče glavu sabljon krivošijon na javnomen mistu. Ko bi ga prižalija?

Bog ga poživija

– Ostavimo se mi toga, bog poživija našega Grdovića. Nego, jopeta je fuzbal pod tapet pomeja velike probleme nas Rvata. Recimo, ja bi reka da se kuje savez Slovenije i Austrije protiv našega ulaska u Šengen...

– Kako se dogovaraju!? Je l’ jodlaju sa alpskih vrva na granici, dok in se na zelenin šeširićiman treska ona kita od veprovih dlačurina? – pita B.S. Uskoro.

– Pa kada Austrija već kritizira Šengen, da je oto pokvaren, nevajan sustav, šta ne izađe? – pita Dobra Parona. – A oti Slovenci glasaće za naš ulazak ako mi zauzvrat potpišemo njiovu jednostranu izjavu da pristajemo na onu lopovsku arbitražu sa granicaman. Ne more oto srediti naša tiha diplomacija koja bi se tribala zvati mlitava. A sve smo in dali, ne samo njima da bi nas danas jopeta blokirali. Ol’ mi ne moremo Sloveniji uskratiti trasu plinovoda – ražestila se gazdarica.

– Ja mislin da će se sa Austrijon stvar nekako rišiti, ali Slovenci... Odavno ja sa ove časne govornice govorin da je u Sloveniju tribalo poslati 113. šibensku brigadu na produženi vikend i svakoga bojovnika naoružati jedino sa dobron minelon da se provedu ka prava vojska. Pa da vidiš, brajo, kako bi nakon njiova izleta jodlaši na sve pristali! – zapalija se El Tigre.

Istraga u Sloveniji

Na to ga je sitila kako je on pridlaga svašta da se Slovence dovede razumu. Pa i to da se 113. naoruža sa ovećin kutljima i pribaci svo more sa slovenske strane na naš dija Savudrijske vale. Pa jopeta ništa! Na oto se nastavija B.S. Uskoro sa ričiman da je Rvaskoj jedina šansa ako HOS-ovci namisto “Za dom spremni!” modificiraju povik tako da jedni viču: “Za dom!” a drugi odgovaraju: “Lesnina!” Pa neka istraga ko je šta viknija skrene u Sloveniju.

– Mučite, za Gospu, i zidovi imaju uši! – prosiktala je da ga umiri, a na to je on reka da ako Orban more sviton ići sa šjalpon na kojoj je odštanpana Velika Mađarska zajedno sa rvaskin moren, onda će on barenko vikati “Lesnina!”.

– Šta ćete piti!? – upitala je da skrene škakljivu temu. – Ništa! – glasija je jednoglasni odgovor. Zato šta su solidarni sa Mladenon Grdovićen, kojemen nije lako bez pića u otome Katru po onoj žegi.

– Šta ako ja častin!? – ne da se ona.

– A... – kratko se zamislija El Tigre – onda ne bi baš tribalo čvrsto inzistirati na solidarnosti...

20. travanj 2024 13:53