StoryEditorOCM
ŠibenikNEKA ZELENILA

Burić održao sastanak s predstavnicima Hrvatskih šuma, razgovaralo se i o zelenoj zoni na Šubićevcu: evo kakvi su planovi

Piše T. V.
20. svibnja 2024. - 15:42
Gradonačelnik Burić i suradnici održali su danas sastanak s predstavnicima Hrvatskih šuma, razgovaralo se i o šumskoj zoni na ŠubićevcuNiksa Stipanicev/Cropix

S ciljem što primjerenog uređenja zelenih površina na administrativnom području Grada Šibenika, računajući i poljoprivredna i šumska područja, Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika sa suradnicima, Joškom Jurićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i Madlenom Roša Dulibić, pročelnicom Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša sastao se danas s predstavnicima Hrvatskih šuma, Antom Slamićem, upraviteljem Šumarije Šibenik i Antom Tarašem, voditeljem Uprave šuma Split.

Tom prilikom istaknuto je kako je Gradu Šibeniku u interesu da se sve zelene površine, neovisno o tome upravlja li njima sam Grad,  Hrvatske šume, JU „Priroda“ Šibensko-kninske županije  ili su u privatnom vlasništvu,  redovito održavaju, da se revitaliziraju zapuštene i opožarene površine te, u ovisnosti o njihovoj namjeni, ponovno postanu poljoprivredna,  odnosno šumska  područja.

image
Grad Šibenik/

Predstavnici Hrvatskih šuma kazali su kako ta javna ustanova kontinuirano provodi akcije čišćenja i uređenja površina u svojoj nadležnosti te da postoje modeli, pa i financijska sredstva,  kojima bi se mogle urediti i  šumske površine u gradskom, odnosno privatnom vlasništvu. Gradu Šibeniku predložili su, stoga, da u slučaju takve nakane, od  Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije zatražiti naputak o postupanju.

Gradonačelnika i suradnike upoznali su, nadalje,  sa aktualnim projektom u pripremi koji se odnosi na uređenje šumske zone na Šubićevcu, a kojega Šumarija Šibenik namjerava aplicirati na jedan od natječaja EU fondova.

„Grad Šibenik sa Šumarijom Šibenik ima partnerski odnos te ćemo to partnerstvo u budućnosti samo produbljivati redovitim susretima poput ovoga te konkretnim aktivnostima na terenu. U njih, uz ostalo, spadaju zajedničke akcije čišćenja zelenih i šumskih područja u koje ćemo uključiti i gradske komunalne tvrtke, a vjerujem da neće izostati ni podrška Uprave šumarstva te naših sugrađana. Svima nam je u cilju da Šibenik i njegova okolica budu čisti i uredni te da zelene i šumske površine na cijelom administrativnom području Grada, uključujući i otoke,  budu primjereno održavane“ – istaknuo je gradonačelnik Burić na kraju sastanka.

01. lipanj 2024 19:33