StoryEditorOCM
ŠibenikVažna obavijest

Covid ambulanta preseljena u kontejner ispred ulaza u Hitnu, moguće i otvaranje dodatnih punktova za cijepljenje

Piše Katarina Rudan
11. studenog 2021. - 13:41

Ordinacija za pregled bolesnika pod sumnjom zaraženosti korona virusom, takozvana “COVID-19 ambulanta” preseljena je iz prizemlja šibenskog Doma zdravlja ispred Objedinjenog hitnog bolničkog prijema(OHBP) Opće bolnice Šibenik, u kontejner br.3, u Ulici Matije Gupca.

Radno vrijeme ordinacije je svaki dan od 8 do 20 sati, a svi koji sumnjaju da imaju simptome, mogu se javiti i na broj telefona: 022/ 886-152. Da podsjetimo, zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u četvrtom valu, Covid ambulanta je ponovo, 3. studenog, otvorena u prizemlju Doma zdravlja. Evo zašto je, nakon samo nekoliko dana, preseljena tik uz bolnicu:

- Sve smo odradili u dogovoru s OHPB-om i naši timovi sada rade u kontejneru, a glavni je cilj bio rasteretiti hitni prijem, što već daje rezultata. Dnevno u COVID-19 ambulanti rade naša dva tima i to za sada funkcionira dobro – rekao nam je v.d. ravnatelj šibenskog Doma zdravlja Joško Jurić.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

S obzirom na to da s porastom broja zaraženih, raste i broj onih koji se žele po prvi puta cijepiti, gužve na punku u Sportskoj dvorani Baldekin su velike, ponovo je uvedena i mogućnost cijepljenja u ambulantama Doma zdravlja kod liječnika obiteljske medicine.

- Preporučio bih našim sugrađanima da se jave svojim liječnicima obiteljske medicine i dogovore termin za cijepljenje, kako bi se smanjile gužve na punktu. Interes za cijepljenjem zadnjih dana je ogroman i svima nam je stalo da se što veći broj ljudi procijepi. Cjepiva svih vrsta ima dovoljno i svatko može birati s kojim će se cijepiti, ako se cijepi prvi put. To vrijedi i za sve koji trebaju primit drugu dozu te za osobe koje bi zbog zdravstvenih razloga i godina starosti trebali primiti i treću dozu – kaže Jurić.

Dodao je da se razmišlja, a tu je glavni organizator Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, i o otvaranju dodatnih punktova za cijepljenje na koje se, inače, može doći bez najave, uz predočenje osobne ili zdravstvene iskaznice. Istovremeno, dok je u tijeku masovno cijepljenje protiv COVID-9 infekcije, obiteljski liječnici provode i cijepljenje protiv gripe.

-I za to cjepivo vlada veliki interes, ima ga dovoljno i svi koji se žele cijepiti neka se dogovore sa svojim obiteljskim liječnicima – zaključio je Jurić.

04. svibanj 2024 09:56