StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Da su HOS-ovci pametni, jedni bi vikali ‘Za dom!‘, a drugi odgovarali sa ‘Lesnina!‘. Pa neka se stvar primisti u Sloveniju

Piše Branimir Periša
25. lipnja 2022. - 08:20

Dobra Parona puno je zadovoljna onin šta vidi prid sebon, s onu stranu šanka svoje betulice.

– Danas je 21. šestoga, prvi dan lita, i mogu reći da san već prešišala turistički rezultat iz one famozne 2019. U to ime, čoknite nešto na račun kuće! – rekla je svojin pridragin mušterijaman i na pijatiću in poslužila teke oglavine, bunceka i rebaraca.

– E, da, neka pofalin sebe samu – od tada pa do danas ovo šta je prid vamin nije poskupilo – dodala je sva se topeći od sriće. Kad more Plenki, šta ne bi i ona, e!

– Čekajte, da vidimo... – zagleda se El Tigre u svoje bilješke spremljene na pametnomen mobitelu. – Daklen, 21. šestoga dvi ijade devetnajste jedini gosti bili smo nas dvojica! I baš ste se žalili da van je knjiga pala na dva slova. Prema tomen, ode je sve isto – reka je ka da je Broj 1 iz Alana Forda, čija je crna knjižica vaik značila tačku na "i".

Bolji na vagi

– O, ne, ne. Nije, jerbo ste mi bolji na vagi nego prija tri godine, šta znači da je u masi ipak više gostiju! – munjevito se dobra i poštena gazdarica izvukla iz neobranoga grožđa pogledavajući na otromboljene štumke svojih najmilijih mušterija šta in se prilivaju iz gaća.

– A to šta nije poskupilo, obisite mačku o rep. Kako nije, ako je porcija između 20 i 30 posto manja! – sustiže je i drugi neumoljivi argument razobličujući nježin prozirni PR. Priko opaske o debljini elegantno su, šutke prišli.

– Ako Plenki more trijunfalno vitlati sa rezultatiman, šta san ja gora!? – podbočila se. – Je da prosječna plaća od 7 i po ijada kuna nikad nije bila veća i je da ju je pojila inflacija, pa je zapravo, 2,6 posto manja. I je da bi bilo bolje da država, koja je ipak suvlasnik Ine, investira u Rafineriju nafte Rika, pa da sami proizvodimo gorivo koje ne bi bilo skuplje od stvarnih 10 kuna, namisto da trgovciman plaćamo ekstra zarade na derivatiman. Bilo bi bolje, ali nije, pa šta moremo!?

– E, tako govori Davor Štern, a čovik nije od jučer – uključija se El Tigre.

– Međutin, da tako bude, više ne bi bilo napetosti oće li gorivo do kraja godine guštati 50 kuna! Vako, naš Plenki i Vlada svako malo izađu s nekin miraman i svaka taka objava počinje s onin: "Da nije bilo Vlade, mogli bi u autiman držati motike u polju, atroke se voziti!" Vlada spasitelj, a ne tlačitelj naroda; da napravu rafineriju u Riki, to bi bilo jednokratno pa bi razmaženi, nezahvalni puk na oto odma zaboravija i ubrzo naša nove vicje koje bi in Vlada tribala ispuniti.

Uspješna terapija

– E, to ste dobro rekli – begemaje mu Dobra Parona. I pita se oće li sve biti bolje u zemji nakon šta Jurica Jukić osnuje novu udrugu 9. bojne HOS-a, jerbo je dosadašnji vođa Marko Skejo, kako tvrdi oponent, priša svaku miru u zloupotrebljavanju HOS-a.

– Da su HOS-ovci pametni, a budući da se ni jedni ni drugi ne odriču pozdrava "Za dom spremni", bilo bi najbolje da jedni viču "Za dom!", a drugi odgovaraju sa "Lesnina!". Pa neka se stvar primisti u Sloveniju, ionako š njiman imamo neraščišćenih računa – predložija je Bili Smo Uskoro.

Na to je El Tigre iznija svoju nedoumicu, nakon šta je pročita da je Marijana Puljak, inače zakonita Ivice Puljka, kandidata za splitskoga poteštata na izboriman u nedilju, donirala mužu za kampanju 100 kuna.

– Biće mu je zaboravila dati za u spizu, međutin, znadu li oboje kolko vridi otih sto kuna u odnosu na isto razdoblje lani, a naročito u odnosu na referentnu 2019.!?

Ako ne znaju, znači da djeluje terapija dr. Zorana Đogaša, HDZ-ovog izbornog kandidata. On je doktor za spavanje...

 

19. travanj 2024 11:17