StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Dane Škugor kad je vidija stanje na računu sigurno je mislija da mu je Bog uslišija molitve, ili da je Vlada digla penzije 2 posto

Piše Branimir Periša
3. rujna 2022. - 16:19

Dobra Parona cila se uzvrpoljila iza svoga caklenoga šanka. U ruci ima dvometar na feder šta se ispruži iz one plastične škatulice i miri sve redon: frižider, kredence, lavel, kante za korisni otpad… Miri u visinu i u širinu, izračunava kubaturu, proteže se i penje na prste, a sve ne bi li dobila odgovor na pitanje kolki prostor je potriban da u njega stane po miljarde kuna.

– Moca i sina! U digitalno vrime ona gleda oko sebe di metniti po miljarde kuna!? Nigdi drugo nego na račun umirovljenika Dane Škugora! Malešan je oto račun, al‘ fleksibilan. Po miljarde dade se tute sabiti nogaman ka i drop, da stanu puste nule – odgovara jon El Tigre cideći piće.

Na to je ona rekla da nan đabe digitalno doba kada su Škugori i kompanija lupetina spremali ote silne novčanice ka naši pradide. Analogno, pari da u gromilu sakrivaju šolde zatvorene u teke obilatiju caklenu teglu od kiselih kukumara. Kakvi Kajmanski otoci i tomen slične of šor firme!?

Damir govorija istinu

– Ja b‘ reka da je mali Damir govorija istinu kada je istražiteljiman reka da nije kriv, a da ćaća Dane nije ima blage veze šta mu je na računu.

Stari bi sto posto pomislija, kada bi zavirija u banku da se tolko šoldi odjedanput nakotilo najprije zato jer mu je bog ka velikomen virniku uslišija molitve, ali se namisto providnosti ipak priklonija objašnjenju da je oto zato šta je Vlada umirovljeniciman povisila mirovine dva posto. "Živija Plenki i HDZ!" – pomislija bi Dane, jerbo šta on znade kolko iznosi dva posto? Jedino mu je ćaro da se od toga more kupiti poprilično kuća, terena i štatigajaznaden čega već ne. A za to ne triba znati brojiti više od onoga kolko je prstiju na rukaman i nogaman… – zamišljeno El Tigre ćiri kroz ponistru betule niz kaleticu.

– Ja mislin da su Škugori i kompanija ispali mižerni kokošari, međutin, slabo se i Plenki snaša. Nisan zadovoljan! – vrti glavon Bili Smo Uskoro. Jerbo, premijer je triba poentirati i oškoprcno poručiti napadačkoj oporbi da su u njegovoj Rvaskoj penzjoneri višestruki miljunaši! Pa nek‘ se pipaju Peđa Grbin i njegov Hajdaš Dončić!

Mi se sićamo da je na puno plemenitu, pravu vizijonarsku ideju da se Ina proda 2003. doša SDP na čelu sa tadašnjin premijeron i prisidnikon stranke Ivicon Račanon, a Slavko Linić je žarija i palija u kompaniji. Ol‘ mislite da je Vesna Balenović bila najpoznatija žviždačica nako, bez veze!? – zapiljija se B.S. Uskoro u ostale.

Sanaderovo ‘Malo vitra‘

– Ispada da je ono Sanaderovo mažnjavanje u vezi sa Inon "Malo vitra", kako mu se zvala jahta prema onomen šta su opelješili Škugori… I ko tute triba prvo otići kod psihijatra? Oni oli mi? – zamislija se El Tigre.

– Miljarda! Kolko je oto suvoga mesa, janjetine oli teletine!? Dajte mi nešto konkretno, da mogu lakše pridočiti! – vapi Dobra Parona kršeći ruke.

– Oto van je po Pelješkoga mosta! – sitija se El Tigre najprikladnije usporedbe.

– Vau! – pokrila je lice rukaman. I progovorila:

– Ajmo mi šta prije otin lipin moston obaći naš Pelješac i Dubrovnik. Jerbo, znaden ja nas Rvate, da poslin ne bude kasno, pa nan ostane po mosta, a nakon toga kraj ceste i provalija u more. Di je nestala polovica (O)Pelješkoga mosta? Ispilalo je brusilicaman i razvidalo kacavidaman priko noći, za sekundarne sirovine…

25. travanj 2024 18:38