StoryEditorOCM
ŠibenikSTRAŠNO

Eskalacija sukoba u tvrtki Ceste Šibenik rezultirala teškim ozljedama. Nezadovoljni radnik direktoru slomio dva rebra

Piše Toni Veljača
17. srpnja 2023. - 14:08

Baš kada se činilo da se situacija u tvrtki Ceste Šibenik primirila, a nakon što su se radnici poslije trotjednog štrajka u kojem su zahtijevali izmjene u kolektivnom ugovoru i povećanje plaće, vratili na posao, uslijedio je novi obrat.

Radnici su se od danas, odlučili na prekid rada, te su za sutra ujutro, u utorak 18. srpnja, najavili konferenciju za medije u kojoj će dodatno objasniti razloge, kako kažu, spontane obustave rada.  

Poziv na konferenciju za medije, prenijet ćemo u cijelosti:

- Revoltirani ponašanjem direktora Cesta Šibenik nakon sporazuma o prekidu štrajka, te predloženim modalitetom isplate plaća za vrijeme provedeno u štrajku, radnici su u ponedjeljak 17. srpnja spontano obustavili rad. Najnoviji potezi direktora pokazuju da njegov suživot s radnicima više definitivno nije moguć. Spontana obustava rada trajat će do smjene direktora i isplate pune plaće. Na konferenciji će govoriti radnici Cesta Šibenik, koji će detaljnije objasniti nedavne događaje i odluku o spontanoj obustavi rada, te najaviti daljnje akcije – stoji u pozivu koji je stigao na adresu naše redakcije.

image

Direktoru tvrtke Ceste Šibenik u sukobu s radnikom slomeljna su dva rebra

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Podsjetimo, radnici ali i sindikat nezadovoljni su odlukom direktora Roberta Miljkovića po kojoj im nije u cijelosti isplaćena plaća za vrijeme provedeno u štrajku. Situacija je eskalirala protekli petak kada su radnici direktoru blokirali izlaz iz tvrtke. U verbalnom konfliktu s direktorom, jedan od radnika, kako neslužbeno doznajemo, prevrnuo je stol koji je pao na Miljkovića slomivši mu dva rebra.

O minulom incidentu izvijestila je i šibenska policija, navodeći kako je protiv 45-godišnjaka podignuta kaznena prijava, dok je protiv kolege mu, 49-godišnjaka policija podignula prekršajnu prijavu.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 14. srpnja oko 13.30 sati u Šibeniku, nakon razgovora s rukovoditeljem tvrtke u kojoj rade, a nezadovoljni određenim odlukama, prvo 49-godišnjak vrijeđao rukovoditelja nakon čega je 45-godišnjak oštetio i prevrnuo radni stol koji je pao na rukovoditelja i teže ga ozlijedio – izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Na najavljenoj konferenciji, spomenimo za kraj, radnici Cesta Šibenik detaljnije će objasniti nedavne događaje, odluku o spontanoj obustavi rada te najaviti daljnje akcije.

28. travanj 2024 10:54