StoryEditorOCM
Šibenikpoplavama se bliži kraj?

Gotov dugo očekivani projekt uređenja Doca: Šibenčani više neće sa strahom gledati u nebo

Piše Ivo Mikuličin
26. listopada 2023. - 14:49

Puno je informacija koje sugeriraju snažnu pomorsku orijentaciju ne samo Šibenika, već i cijele Šibensko-kninske županije. Orijentaciju koja se mahom temelji na sredstvima iz EU fondova. Tribunj, Rogoznica, Skradin, Kaprije, Bilice, Prvić Šepurine, Murter, Prvić Luka... Sve su to priobalna i otočna mjesta gdje je počela ili završila izgradnja novih riva. U dijelu spomenutih primorskih gradova i naselja čeka se samo na uporabnu dozvolu ili na početak ostvarenja već usvojenih projekata.

Naravno, logično je pitanje gdje je u cijeloj priči grad Šibenik!? Dočekali smo spremni odgovor Jadranke Fržop, ravnateljice Županijske lučke uprave.

– U uvali Vrnaža skoro će početi izgradnja plutajućeg pontona, a gotov je i arhitektonski projekt dugo očekivanog uređenja Doca, kao polazne točke obnove cjelokupne šibenske rive. U slučaju Doca dogovor kuću gradi. Županijska i gradska vlast moraju definirati model definitivnog izgleda toga starog dijela Šibenika – informirala nas je Fržop.

Nerado je, međutim, pristala komentirati “slučaj Kaprije”, koji je izazvao nemalu medijsku prašinu, no nije posve pobjegla od objašnjenja.

– Dovoljno se podsjetiti na ne baš daleku 2006. godinu, kad su Kaprijani zatražili “izmještanje pristaništa”, a ne obnovu starog. Sve je to potom usuglašeno na razini Mjesnog odbora, Županijske lučke uprave i gradske vlasti. Mi smo taj posao, zahvaljujući ponajprije sredstvima Europske unije, odradili u skladu s dogovorom. O proširenju ceste nije bilo kod konačnog dogovora ni riječi, a prometnice, uostalom, nisu naša nadležnost – jasna je ravnateljica Županijske lučke uprave.

29. travanj 2024 05:56