StoryEditorOCM
ŠibenikDva mjeseca radova

Grad Šibenik dobio bespovratnih 370 tisuća kuna za adaptaciju šetnice na otoku Krapnju

Piše Šibenski.hr
19. ožujka 2018. - 09:40

Grad Šibenik je s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor za provedbu projekta "Adaptacija šetnice na otoku Krapnju" u okviru Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za Program razvoja otoka u 2018. godini.

Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

„Naši naseljeni otoci integralni su dio Grada Šibenika te nastojimo da se ulaganja u komunalnu infrastrukturu ni po čemu ne razlikuju od ulaganja u infrastrukturu drugih dijelova grada. Ukupna vrijednost  bespovratnih sredstava koje je ovim ugovorom dobio Grad Šibenik je 370.000 kuna, a u okviru istog programa Grad Šibenik je ranijih godina uredio dva potpuna nova i opremljena dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, te na otoku Žirju sanirao staru i dotrajalu cestu koja spaja uvalu Muna sa selom, tzv. Stari put.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.



Projekt adaptacije šetnice na otoku Krapnju obuhvaća adaptaciju šetnice duž obale otoka, ukupne dužine 1320 m, koja je u izuzetno lošem stanju zbog djelovanja mora i vjetra. Također, projektom je predviđeno uređenje postojeće pješačke površine, izgradnja 160 m novog dijela šetnice te uređenje odmorišta i pristupa plaži.
U tijeku je natječaj za izvođača radova, a planirano trajanje radova je dva mjeseca.

Svečano potpisivanje ugovora održano je u petak na otoku Hvaru uz nazočnost ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac. Ugovor je, kao predstavnik Grada Šibenika preuzeo Miroslav Petrović, viši savjetnik za razvoj u UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.
 

22. travanj 2024 18:54