StoryEditorOCM
ŠibenikSadnja na parkingu

Histerija oko posječenih stabala je utihnula, počeli se saditi dudovi po Vidicima

Piše M. P.
13. lipnja 2024. - 11:44

Danas je počela nova faza "drame na Vidicima", koja je prije dvadesetak dana krenula s općenarodnom histerijom zbog posjećenih stabala na parkingu ispred robne kuće. Naime, posječeni drvored zabezeknuo je građane, društvene mreže su - kako se to popularno kaže - gorjele, a i mediji su dali svoj obol histeriji.

Direktor Gradskog parkinga, Goran Bulat, tada se čudio negativnim komentarima, budući da je po predstavljenom projektu bilo jasno da stara stabla idu, jer ugrožavaju kolnik i instalacije, a nova dolaze.

image

Nova stabla na parkingu na Vidicima

Tako i bi. Danas je počela sadnja novih stabala na parkiralištu pred robnom kućom Vidici. Bit će posađena 24 stabla duda (Morus plantifolia), kao i deset grmova Nerium oleandrum.

- Ta će stabla biti visoka tri metra, a zajedno s ostalim intervencijama, taj će prostor biti oplemenjen na jedan novi način - govorio nam je nekidan direktor Bulat.

Šibenčane šokirao prizor na Vidicima: ‘Srce me zabolilo kad sam ovo vidila‘

Inače, što se samog parkinga tiče (koji je sve ove godine bio besplatan, a uskoro više neće biti), imat će ukupno 132 mjesta od kojih su 5 mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom i 10 parkirnih mjesta za motocikle. Sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2001. godine, parkiralište je razvrstano kao javno parkiralište u 2. zone kojim je određeno da upravlja Gradski parking d.o.o. Naplaćivat će se 0,40 eura po satu.

Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga: ‘Zasadit ćemo 24 nova stabla, oplemenit ćemo taj prostor‘

Ukupna vrijednost radova je 54.982,57 eura (68.728,24 eura s PDV-om), a izvodi ih tvrtka ČIGRA d.o.o. koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu i potom je izabrana za ovaj posao.

 

21. lipanj 2024 21:19