StoryEditorOCM
Šibenikna prvoj crti

Šibenski vatrogasci i dalje saniraju posljedice potresa, pohvalio ih i glavni vatrogasni zapovjednik

Piše L. KOVAČIĆ
9. siječnja 2021. - 11:44

Za vatrogasce koji su raspoređeni na području pogođenom potresu nema odmora. Jučer su tako imali 549 intervencija: od uklanjanja oštećenih dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja crijepova, osiguravana ruševnih mjesta... Na terenu su angažirani vatrogasci  iz 19 vatrogasnih zajednica županija, njih 567 sa 125 vatrogasnih vozila, a svoj obol daju i "vatrene kacige" iz Šibensko-kninske županije koje su trenutno stacionirane u Glini.

- Vatrogasci i dalje nastavlju sa svojim redovnim aktivnostima. Naime, trenutno nema previše interventnog djelovanja, no kada se tlo zatrese ponovno moramo pregledavati objekte zbog sigurnosti ljudi te istodobno uklanjati opasne dijelove građevina. Nova podrhtavaja, koja su ovdje stalna, znače nam i novi posao. Svi vatrogasci stavili su se na raspolaganje građanima, a svakoga dana imamo od 500 do tisuću intervencija. Nije nam teško, bit ćemo na raspolaganju ljudima sve dok postoji potreba - kazao  je za Šibenski.hr  glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Osvrnuo se i na dalmatinske vatrogasne jedinice.

- Posebno pohvale svim dalmatinskim vatrogascima. To se ovdje jako vidi. Kolege s područja Šibenika smještene su u Glini i tamo rade jako dobar posao. Evo, u ponedjeljak ovdje dolazi i Darko Dukić, , šibensko-kninski županijski vatrogasni zapovjednik, koji ćeme nna nekoliko dana zamijeniti. Hvala Šibeniku, hvala Dalmaciji! - zaključio je na kraju Tucaković.

18. travanj 2024 04:50