StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Kakvo li je tek cjepivo od firme koja ne zna napraviti šampon za kosu?

Piše Branimir Periša
18. travnja 2021. - 17:11

Strašno san ljuta! Pari da već dugi niz godina nisan ugledna gostijoničarka u ovomen gradu pa neman šta kreirati u meniju za Erdogana kada dođe za koji misec na tvrđavu sv. Ivana. Sramota, niko me od graskih glavešina ništa nije pita! – šiknila je Dobra Parona ljutito nogon u onu svoju boršu iz koje, ka mađijoničar Kasper iz klobuka vadi šta god poželu nježini gosti.
El Tigreu se u rukaman zaljuljala pićona sa pivon. Kaki Erdogan kumin te bogon? Turčin, prisidnik države, još na tvrđavi sv. Ivana!?


- Kolko znaden, Turci nikad nisu ušli dublje u grad od Mandaline, marine za mega jahte i otela na Kulini. Pardon, bili su i na Baldekinu - tute je bija sultanov baldahin u zemaniman njiovih opsada, a u sadašnje vrime mislin na to da su sponzorirali košarku, nabraja on, sve se čudeći di je dobra i poštena gazdarica iskopala otu prvorazarednu informaciju, a da niko drugi ništa od otomen ne zna.


- Ajme! – plesnija se po čelu Bili Smo Uskoro tolkon silinon da je zaječala cila Mala loža. Upalila mu se lanpadina:
- Pa vi govorite od turskon šatoru na sv. Ivanu! – unija se u facu Dobroj Paroni. Ma ke Erdogan, šator, šator, usplahirija se opisujući rukaman linije šatora u zraku. Za njin se plesnija i El Tigre, svjestan šta bi bilo kad bi bilo, pa da se neko sitija nijove Dobre Parone ka konzultantice okolo menija ispod otoga osmanlijskoga baldekina na fortici.


- Metnimo sada kasti ovo: da je ota vaša fantazija sa Erdoganon tačna ka šta nije, vi bi izazvali diplomatski spor! – reka jon je ozbiljno ka da je šef državnoga protokola. Punuditi čoviku islamske vire otu vašu maščobu od praščevine sigurno je velika uvrida i možete biti sritni da nisu ona vrimena turske sile, jerbo bi vas odma okovalo u sinđire, metnilo van bukagije okolo nogu i vodalo za sebon ka robinju! – pripritija jon je prston.


- No, dobro, sada bi vas Erdogan eventualno za kaznu sija na kauč, u kantun. Na isto misto di su našin materaman stale one lutke iz Trsta šta su govorile 'ma-ma' i trepćale okicaman kada bi ih zaljuljali.
Ako je turski prisidnik nema puno, baš to napravija našoj evropejki i šefici Uršuli fon der Lajn, budite sigurni da bi i vamin - tješi je i kudi u isto vrime El Tigre.


Dobra Parona slušala ih je vrlo pažljivo, prihvaćajući da je skroz krivo čula informaciju.
- Ako je u pitanju šator, kako kažete, a nema razloga da van ne virujen, znači da je rič o nekin izviđačiman i to me uopće ne zanima. Nema tute šoldi, sama dičica! – odmanila je rukon.
Onda je, da prikine ota raspredanja o Turciman i Markovin konaciman, El Tigre reka ovomen svomen da za koji dan dolazi Đonson.


- Jel Boris? – pita ona misleći na engleskoga premijera. Biće je prikobrojni na sprovodu vojvode od Edinburga, jerbo ga ne smi ispratiti više od 30 ljudi, a na Bandićev je zakasnija, komentirala je.
- Ma ne taj, nego cjepivo, obrecnija se El Tigre.
Zastala je i na kraju rekla samo to da se cilo vrime pita kakvo li je tek cjepivo od firme koja ne zna napraviti nit' šampon za kosu!?

20. travanj 2024 04:59