StoryEditorOCM
ŠibenikIŽBENIKA

Lesi se vraća kući, užbenik; Vidović ukrao poantu Buriću, jer je na ostavku ravnateljice bolnice Sanje Jakelić reagirao brže od njega

Piše Zdravko Pilić
24. listopada 2021. - 09:11

Ako je netko mislio da Franko Vidović nakon razlaza s SDP-om – u statusu razveden, ne svojom voljom – kani okačiti kopačke o klin, i krenuti u političku mirovinu, kada mu završi ovaj mandat u Saboru, krivo je mislio. Bivši šibenski dogradonačelnik i saborski zastupnik u naponu je snage, ušao je u najzrelije godine – 54 su mu u životnom kalendaru – a refleksi mu rade fantastično.

Reagirao je, u petak ujutro, brzinom munje, na neopozivu ostavku Sanje Jakelić, ravnateljice OB Šibenik. Ni pola sata mu nije trebalo! Komentarom na svom Facebook profilu, koji su, naravno, odmah prenijeli svi šibenski portali. Pa su tako svi saznali da je uzeo u obranu Sanju Jakelić, inače HDZ-ovu potpredsjednicu ŽO-a, opravši istodobno Upravno vijeće – u kojem je ekipa iz njegovog, sada već bivšeg SDP-a, Nezavisne liste Stipe Petrine, NL Marka Jelića – koja se, očito, teško snalazi na vlasti u županiji koju je prije pet mjeseci osvojila.


"Ako je ovo način na koji novo Upravno vijeće misli 'riješiti' stvari u bolnici, u debelom su krivu. Dr. Sanja Jakelić se dokazala na mjestu ravnatelja već 5 godina, bez ijedne afere i bez urnebesa u međuljudskim odnosima, a sve to uz vrlo primjeren odnos prema pacijentima. Žena koja je usred pandemije COVID-a 19 upravljala Općom bolnicom Šibenik na povjerenje, uz podršku i na zadovoljstvo sugrađana ne zaslužuje ovakav odlazak. I tu su najmanje bitne stranačke boje. A ako ovim nadobudnim likovima iz UV OB-a Šibenik slučajno jesu onda im ide poruka: u krivoj instituciji i na krivoj adresi.

Uđite u politički ring i tu se borite, a ne u institucijama koje mukom gradimo! Da su sačekali istek mandata pa doveli 'svog' kandidata koji je relevantan ok, to je njihovo pravo. Obezglaviti jednu od najvažnijih ustanova u vrijeme pandemije znači igrati se uspješnošću sustava, pa onda posredno i životima ljudi. Sramotno i neodgovorno!"


Tako je Vidović jednim udarcem pobio cijeli roj muha. Zagorčao je život Jošku Šupi, Tonču Restoviću i ekipi iz SDP-a, ali i NL Stipe Petrine i Marka Jelića, prokazavši ih kao petljance, koji se bave sami sobom i lovom na vještice, dok javnost – ali i oni sami od sebe – nestrpljivo očekuju nekakve rezultate. Ali i dr. Željku Buriću, koji je prije neki dan izabran za predsjednika ŽO HDZ-a, i kojem je ukrao poantu – ovakve su riječi, čvrstinu i brzinu, birači i članovi HDZ-a očekivali od njega.

A okolnost da se Franko ponovno bavi domaćim, šibenskim zadaćama, teško da je slučajna. Očito, Lesi se vraća kući. A HDZ i Željko Burić u Šibeniku dobivaju – konačno – dostojnog političkog suparnika. Koji u postojećem odnosu političkih snaga u gradu – Restović i SDP otišli su skroz ulijevo, s Radom Borić i Novom ljevicom, Burić i HDZ su se, kombinirajući sa Zekanovićem, rastegli od lijeva skroz do desna, pa bi mogli puknuti, Petrina nema kadra u gradu, fokusirao se na županiju – vidi sasvim dovoljno prostora da se nametne, pozicionirajući se u centru.

Može i kao nezavisni kandidat, oni su sad u điru, recimo za gradonačelnika, za iduće izbore, tukući po svima i svakome, jer ionako nema obveza prema nikome. A vremena ima koliko hoćeš. Takvu bi poziciju iskoristio i netko – politički – puno gluplji, neiskusniji i nesposobniji od njega.

16. travanj 2024 21:28