StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Mlohava ćuna, malo morgen! U Vladi ima dice ko rebaca, evo je i naš ministar Malenica dobija treće

Piše Branimir Periša
15. listopada 2022. - 13:52

– Ha, ha! – slatko se nasmijala Dobra Parona, vrteći stranice portala na svomen pametnomen mobitelu. Sitila je svoje najdraže mušterije kako je Hajdaš Dončić iz SDP-a, komentirajući nema tomen puno aferu Škugor, izjavija da Plenkijeva ticala i radari nisu ništa drugo do li mlohava ćuna, jerbo njegovi HDZ-ovci šta su nadzirali rad Ine, vid’ čuda, nisu otkrili da drugi HDZ-ovac krade.

Dice u Vladi ko rebaca

– E, mlohava ćuna, malo morgen. Zaboravili su da je premijer u trećen misecu ove godine dobija treće dite, a da ga je na bicikli pratija i mlađi kolega, ministar Malenica.

– Kakvoj bicikli!? – prenija se El Tigre, gledajući u nju ka da je rebambila.

– Ma to se tako reče! Tila san reći da je i naš Malenica dobija treće dite, a za njin i ministar Paladina. Za razliku od ostatka zemlje, u Banskin dvoriman su na dilu poželjna demografska kretanja. Ima dice ka rebaca! – objasnila je Dobra Parona. Za razliku od Rogoznice, recimo. Tamo je stalnih stanovnika sve manje i manje; po ovomen popisu ukupno ih je 2190, oli za 200 manje nego na prethodnomen, a kuća je registrirano 7340, po paprenin cijenaman za kvadrat. Svaki stanovnik more živit u više od tri. Doduše, gotovo 50 posto starije ih je od 60 godina.

– A ne znan, mi smo stvarno jedan čudni svit – priključija se razgovoru Bili Smo Uskoro. Eto, sami ste rekli da je polovica Rogožnjana svit stariji od 60. I šta sada, nego prioniti demografskoj obnovi sa onin s čimen se raspolaže. Jerbo, ako penzjoneri mogu raditi četri sata na popriličnomen izboru poslova, šta se isto tako ne bi zaposlili na demografskoj obnovi. Na pola radnoga vrimena, ali ustrajno, svakodnevno… Tiha, polaganija voda brige dere, to se znade! – ispalija je B. S. Uskoro i nagnija teke travarice.

– Jo, Gospe moja! – skršila je ruke Dobra Parona i govornika dobro obamirila, od glave do pete. I on je roba tute negdi okolo 60, a već barenko 15 godina na tanušnin nogicaman bilin sviton nosa kus štumka i bokun natečene glave. Nema šta, idealni kampjun za provedbu demografske obnove.

– Da san prosta ka Hajdaš Dončić sa onon mlohavon prispodobon na račun Plenkija, sada bi van odma rekla šta van iđe. Je l’ se vi oto priporučate za posal kada odete u mirovinu!? – posprdno ga je upitala, jedva suzdržavajući smij.

– E, pa šta!? Sve je moguće uz nešto treninga i malo pratnje na biciklu! – otpovrnija je samouvjereno, ka da će sa poslon početi već sutra i to na puno radno vrime.

Amerika je njima u Saboru

– Kada smo već kod otoga pojma mlohavoga je l’ te, mislin da ne moremo izostaviti Peđu Grbina – napomenija je El Tigre. Ka i kolega mu Hajdaš Dončić i on bi Rvasku bez HDZ-a, a ovih dana vrlo se uspravno založija da oporba – valjda s njimen na čelu – priuzme odgovornost za vođenje države. A malo poslin je, vrlo mlohavo, da ne rečen štokoda gore, izjavija da se zastupnik Zekanović nije slučajno zabunija kada je za Plenkija reka Aleksandar, namisto Andrej, jerbo je rvaski premjer zapravo isti ka srbijanski Vučić.

– Peđa bi vodija državu, a sirota, sve donedavno nije zna živi li u Puli, oli u Zagrebu, barenko šta se tiče saborskih povlastica – doda je B. S. Uskoro. – On i stranački mu kolega Bauk ubirali su od otoga najviše, pa dok naša dica emigriraju u Irsku, njih dvojica su zaključili da je najbolje iseliti u Sabor, jerbo je tamo Amerika.

Onda je Dobra Parona povikala: “Za Rvasku bez Kragujevca” i zavrtila turu.

25. travanj 2024 07:22