StoryEditorOCM
Šibenikgrad velikog srca

‘Ne radite ništa samoinicijativno!‘: Šibenčani, evo kako možete pomoći potresom pogođenim područjima

Piše šibenski.hr
30. prosinca 2020. - 10:10

Nakon razornog potresa koji je tijekom jučerašnjeg dana pogodio Petrinju, Glinu i Sisak brojni građani voljni su pomoći nastradalima. Humanitarna pomoć razorenim područjima prikuplja se u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Šibenik koje je jutros obišao zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

„Zahvaljujem našim sugrađanima i udrugama koje su, u samo nekoliko sati nakon potresa, pokazale solidarnost i veliko srce te započele s prikupljanjem pomoć i donacija. U ovim trenucima iznimno je važno organizirano djelovanje kako bi na kvalitetan i brz način prikupljena pomoć stigla u stradala područja. Molimo građane da pomoć pruže koordinirano kroz sustav, preko Crvenog križa, kako bismo bili sigurni da je pomoć stigla najpotrebitijima.“, poručio je zamjenik gradonačelnika.

Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik pomoć za Petrinju, Sisak i ostala potresom stradala područja prikupljat će svaki dan od 7 do 20 sati u skladištu na adresi Ulica Eugena Kvaternika (Plišac).  Apeliraju da građani potrebnu pomoć sortiraju kako bi se ista lakše distribuirala.

„Kontingent prikupljene pomoći iz šibenskog Crvenog križa za razorena područja kreće danas u 11 sati. Još jednom apeliramo na sve udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, civile i ostale organizacije da samoinicijativno ne šalju pomoć u područja pogođena potresom. Također molimo da nas kontaktirate i obavijestite o svim akcijama. Budite slobodni nam se obratiti za sve informacije“, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Šibenik. Kontaktirati ih možete putem društvenih mreža ili na broj telefona 022/212920 ili 091 4212920.

Popis potrebne pomoći možete pronaći na POVEZNICI.

Donirati novčana sredstva za pomoć možete na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr

16. travanj 2024 22:10