StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Otkazi turistima? Prvo onome Talijanu šta je pobiga iz hotela u Vodicama i biseru koji je opra auto ispod katedrale

Piše Branimir Periša
28. kolovoza 2022. - 16:02

– Eto šta ti je život – govori El Tigre dobroj Paroni, listajući novine u svomen kantunu bufetića. – Konačno je njemački kancelar Olaf Šolc bija u prilici slikati se s nečin šta u njegovoj zemlji ima tendenciju da reste i stoji drito i čvrsto, kad, šta‘š ti viditi, skočili njegovi tjelohranitelji i istoga trena identificirali, rastirali, pa onda i uitili mlađahne aktivistice koje su Olafa tile metniti u sredinu i tako se š njimen slikati.

Šteta šta in akcija nije uspila zbog onih sa žicama u ušiman, jerbo su se divojke skinile gole do pasa, a priko prsiju su napisale proturusko: "Embargo na plin, odma!"

Zbog otoga nesritnoga plina pada sve u Njemačkoj: njiova legendarna proizvodnja, životni standard, propisana najviša temperatura za grijanje ove zime... Šteta, šteta šta na kraju nije bilo zajedničke slike, jerbo su prsi aktivistica bez premca, jedino šta se u ovomen osjetljivomen trenutku u Njemačkoj odupire padu i sili gravitacije – reka je El Tigre tugaljivin glason.

Tendencija pada

– Ma ajte, molin vas – otpovrnila mu je Dobra Parona, ne bez zrna ljubomore na uspravne atribute mladih Njemica. – Oto šta je u nji‘ uspravno, sa svakin novin danon jedino more imati tendenciju sve većega pada. A dok se smanji otaj ugljični otisak i ovisnost o ruskomen plinu, izgleda da će još puno zagađujućega garbuna tribati sagoriti – rekla je i zajedljivo dodala kako će gravitacija dotlen poništiti ono šta El Tigrea jedino zanima u svemu otomen. A pravi se da mu je do ozonskoga omotača.

– Lako za to – nastavila je ona – nego, jeste li čuli šta se dogodilo u Mađarskoj!? Ministar je da otkaze šefoviman mađarskoga meteorološkoga zavoda jerbo nisu dali tačnu prognozu vrimena na dan svetog Stjepana, najveći njiov nacijonalni praznik.

Sveti Stjepan utemeljija in je državu i Mađari, po običaju, napravu veliki vatromet. A ovi put, ne‘š majci! Meteorolozi su prognozirali kišu i zato su organizatori slavlja odustali od vatrometa, međutin, kiša nije pala. Odma otkaz, tako se radi u pravoj zemlji! – klikće ona oduševljeno, sve jon se okice sjaju jerbo je prid njima vaik Orban.

– Ajme! – plesnija se po čelu El Tigre. Sitija se kolko bi puta onda katastrofičar Vakula triba dobiti šup kartu, a onda se ujija za jezik i reka da Rvati otkaz jedno mogu dati Norvežaniman, u čije se prognoze ufa puno nas, jerbo je i ono šta oni reču idi mi, dođi mi.

Nemogući otkazi

– Kako mi moremo davati otkaze norveškin meteoroloziman!? – gleda ga Dobra Parona i ne more sakriti da je ozbiljno zabrinuta za njegovo mentalno zdravlje.

– Pa, ja mislin da mi moramo početi davati otkaze nekin turistiman, pa ako se ustanovi da je koji norveški meteorolog među njiman, eto odgovora na vaše pitanje – govori jon najdraži gost bufetića. – Svakako, triba dati otkaz onoj dvojici šta su pišali, da prostite, u bronzanu piriju Hrastine skulpture u spliskoj Marmontovoj, onda Talijanu koji je uteka iz otelske sobe u Vodicaman a da nije platija račun, pa tako i onomen biseru šta je opra auto ispo skala od naše katedrale!

– Ma o čemu vi? – podbočila se i pokušava mu dokazati da je Rvaskoj svaki gost mio ma šta u njoj radio, jerbo nan je jedini cilj da imamo šta više turista. – I taj šta je pra‘ auto ispod skala od katedrale je domaći, nije gost, pa onda ne čudi šta gosti radu to šta radu! – rekla je. Nježina je prognoza da ćemo mi najprije proširiti onu piriju da se više gostiju bolje komoda, pa čak i do te mire da tute mogu prati aute. Da se domaći ne ćute diskriminiraniman, atroke otkazi.

– Neka van prognoza bude tačna. Inače otkaz iđe vamin! – poručija jon je El Tigre mrtav ozbiljan.

26. travanj 2024 22:15