StoryEditorOCM
Šibenikstiže sezona

Pazite gdje sjedate - pituraju se klupe, mijenjaju se trule daske. I to ne samo u centru, nego od Šparadića do Rasline!

Piše Zdravko Pilić
14. veljače 2024. - 14:31

Stiže sezona. Ne vidi se to samo po kalendaru, po kojem je ove godine Uskrs ranije nego inače, nego i po radovima u centru Šibenika. Radnici ‘Zelenog grada‘ počeli su s bojanjem klupa u šibenskim parkovima, zamjeni trulih i polomljenih drvenih dijelova, u sklopu redovnog održavanja, što je vidljivo i na našoj fotografiji. Na kojoj stoji upozorenje prolaznicima – ‘Ne sjedaj! Pazi, friško je obojano!‘

Novica Ljubičić, direktor ‘Zelenog grada‘ kazao nam je da se ovi radovi neće ograničiti samo na uži centar grada, nego će se nastaviti i dalje.

- Imamo čovjeka koji će raditi ovaj posao u Grebaštici i Šparadićima, jedan će pokrivati Žaborić i Jadrtovac, jedan Zablaće. I održavati ne samo klupe, nego i zelenilo, paziti na čistoću, pražnjenje kanti i koordinariti sve poslove sa Zelenim gradom, zajedno s predsjednicima Mjesnih odbora i mještanima. I to ne samo tijekom sezone, nego cijelu godinu. Već imamo jednog čovjeka za Raslinu i Zaton, i tijekom čitave godine dva čovjeka na Zlarinu i dva na Kapriju, koji rade sve ove poslove. Reakcije s terena na njihov rad zasad su jako pozitivne, nadamo se da će ubuduće biti još i bolje - kazao je Ljubičić.

29. travanj 2024 09:52