StoryEditorOCM
ŠibenikPalacin

Početak gradnje u listopadu! Ovako će 2020. godine izgledati studentski dom u Šibeniku s 332 kreveta, restoranom i drugim popratnim sadržajima

Piše Šibenski.hr
28. ožujka 2018. - 15:59

U sklopu provedbe projekta "Studentski dom Palacin", sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 79,680 milijuna kuna kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, na Veleučilištu u Šibeniku održan je drugi sastanak projektnog tima na kojem su predstavljene provedene aktivnosti, dogovoreni daljnji koraci, te priprema potrebne dokumentacije.

U okviru projekta upravo je proveden postupak javne nabave za uslugu izrade glavnog i izvedbenog projekta, te projektantskog nadzora, a jedinu pristiglu ponudu dala je zajednica ponuditelja Leko-biro d.o.o., AMBIJENT-RST  d.o.o., ARHIGRAM d.o.o. i Eling d.o.o.

Nakon izrade projektne dokumentacije slijedi zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, što je planirano početkom srpnja, a potom priprema dokumentacije o nabavi za izvođenje radova.  

Početak izgradnje studentskog doma Palacin očekuje se sredinom listopada ove godine. Nositelj ovog EU projekta vrijednog  oko 85,3 milijuna kuna je Veleučilište u Šibeniku, a partner Studentski centar Šibenik, koji će po završetku izgradnje i upravljati Studentskim domom Palacin.  

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine gotovo 8000 metara četvornih bit će izgrađen studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. U sklopu doma bit će restoran sa 100 sjedećih mjesta, učionice, knjižnice i dnevni boravak za studente.

Riječ je o trenutačno najvećem infrastrukturnom projektu u Šibensko-kninskoj županiji, a radovi na Palacinu trebali bi biti završeni do 1. siječnja 2020. godine

24. lipanj 2024 14:34