StoryEditorOCM
Šibenik3D modeliranje

Prava jagma studenata energetike za dvodnevnom radionicom koju vodi norveški stručnjak

15. ožujka 2017. - 12:04

Svein Thomsen, jedan od vodećih norveških stručnjaka za 3D modeliranje otvorio je danas na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije dvodnevnu radionicu.
Riječ je o modeliranju u računalnom prigramu AutoCAD, a radionica koju besplatno pohađaju gotovo svi studenti prve i druge godine ovog studija održava se u sklopu suradnje Grada Šibenika i Kraljevine Norveške. Uče se osnove računalnog 3D modeliranja, a radionicu financira Grad Šibenik.
Svein Thomsen iz norveške tvrtke CAD consult, ovlašteni je AutoCAD predavač s više od 30 godina iskustva rada u AutoCadu, a dosad je njegove edukacije završilo više od 10 tisuća studenata diljem Europe.
AutoCaD je inače najpoznatiji i najrašireniji  svjetski računalni program za tehničko crtanje u dvije i tri dimenzije, a prema riječima Sveina Thomsena, osobe koje  ovladaju ovim softwareom mogu se bez teškoća zaposliti bilo gdje u svijetu.
-Grad Šibenik svoj razvoj temelji na suradnji s vama, mladim i aktivnim sugrađanima, koji svoja znanja i iskustva gradite ovladavanjem modernim tehnologijama. Siguran sam da će vam i ovo iskustvo biti korisno u daljnjem učenju i radu, a gradska uprava će i ubuduće ulagati u razvoj novih studijskih programa u Šibeniku. Također i u modernu infrastrukturu sa svrhom poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, pohvalivši velik interes studenata za sudjelovanje na radionici.
Za ovu radionicu iskazan je velik interes, a mjesta su ograničena, te je organiziran i već popunjen i drugi termin krajem lipnja.
Zahvaljujući ovoj radionici u kompjuterski laboratorij Studija energetike besplatno je instalirana najnovija inačica AutoCAD software na svih 25 računala.












 

28. lipanj 2024 02:27