StoryEditorOCM
ŠibenikPretužna vijest

Prerana smrt: Šibenski arhitekti, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade arhitektice i aktivistice Roberte Škugor

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2021. - 10:49

Šibenska kulturna i arhitektonska scena oprašta se od prerano preminule mlade arhitektice i aktivistice Roberte Škugor. Preminula je nakon kratke i teške bolesti u 34. godini života, a vijest o njezinu odlasku zatekla je brojne njezine prijatelje i kolege. Od Roberte se oprašta i Društvo arhitekata Šibenik čija je bila aktivna članica.

- S tugom primili smo vijest o preranom odlasku naše drage kolegice Roberte Škugor, mag.ing.arch. Tužna vijest nas je zatekla u nevjerici i teško je povjerovati da smo ostali bez drage kolegice i nadasve plemenite osobe.

Posljedni ispraćaj drage nam Roberte, bit će u srijedu, 7. srpnja u 18 sati, na mjesnom groblju u Dubravi. Draga Roberta, neka te čuvaju nebeski anđeli. Počivala u miru – poručili su iz DAŠ-a.

Roberta Škugor studij arhitekture završila je u Zagrebu, nakon kojeg se vratila u rodni Šibenik gdje je uspješno gradila karijeru. No, aktivna je bila i na kulturnom i društvenom polju, propitkivala važnost odnosa arhitekture i grada te je bila zagovornica čuvanja i afirmacije javnog prostora. Vodila je i arhitektonske radionice na Međunarodnom dječjem festivalu, a u siječnju prošle godine uključila se u projekt Grad na drugi pogled gdje je s učenicima OŠ Jurja Dalmatinca vodila radionicu s ciljem ukazivanja važnosti očuvanja javnih površina, parkova i igrališta za djecu.

Roberta je, kažu svi koji su je poznavali, bila vedra duha i puna energije. Voljela je ljude, životinje, putovanja. Radila je u Barceloni, proputovala Južnu Ameriku.

Komemoracija za Robertu Škugor održati će se u Kući umjetnosti Arsen u četvrtak, 8. srpnja u 19 sati.

26. lipanj 2024 10:20