StoryEditorOCM
ŠibenikRetrovizor

Sisak hvali Šibenčane, Ivo Glavaš ‘mijenja dresove‘, a Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a komentira je li bio u vladi SAO Krajine

Piše Ivo Mikuličin
15. siječnja 2021. - 16:34

Sisak hvali Šibenčane

Teška situacija na Baniji donijela nam je iznenadni, ali više nego ugodni poziv iz Siska. Nazvao nas je Marko Krička, načelnik Stožera civilne zaštite u gradu na Kupi.

- Junaci obnove Siska su vatrogasci. Ne samo naši, Siščani, već i oni pristigli iz cijele Hrvatske, pa i moji Šibenčani. Posebno bih pohvalio njihova šefa Slavka Tucakovića te ekipu, koja je meni pred nosom smjelom akcijom spasila ruševinama ugrožen jedan mladi život… Srce mi je, dakako, zaigralo kad sam na sisačkim ulicama vidio automobile šibenske registracije, te prepoznao Funcute, koji su došli pomoći Sisku. Da ne govorim o informaciji, bolje rečeno inicijativi četiriju priobalnih općina Šibensko-kninske županije da svaka od njih izgradi po jednu zgradu za porušenu Baniju – kazao je, među inim, Marko, koji je i po ocu i majci Šibenčanin. Marko je sin Branka Kričke, nekadašnjeg nogometaša Šibenika, i nećak našeg kolege Ante Baranića.

Glavaš za pet

- Gradski vijećnik Ivica Glavaš je za pet! To je gotovo jednodušni zaključak sjednice umirovljeničkog vijeća fetivih Šibenčana, koji se poslije privremenog zatvaranja kavane "Medulić" redovito sastaju na klupama Poljane.

Ostala je, međutim, dvojba je li spomenuta petica ocjena aktualnog Glavaševa političkog djelovanja ili tek konstatacija da je spomenuti gradski vijećnik na svom dosadašnjem političkom putu uspio promijeniti 5 stranačkih dresova: HSLS, LS, Most, neovisni vijećnik i Nezavisna lista Stipe Petrine!?

Tko to tamo laže?

Silno nas je iznenadio telefonskim pozivom i pitanjem ugledni kolumnist i imenjak iz Slavonije: "Ne znam što ću!? Gotovo svakodnevno me obasipaju tvrdnjom da je aktualni šibensko-kninski župan Nediljko Dujić bio član prve vlade SAO Krajina."
Kad smo pitanje prenijeli Dujiću, on je cinički odgovorio: "Da, to je istina. Bio sam ministar financija."

A onda se naglo uozbiljio te dodao: "Možete zamisliti kako se, poslije takve dezinformacije, osjeća čovjek koji je Domovinski rat dočekao u uniformi hrvatskog branitelja!? Istina, međutim, umire svakodnevno. Ne samo u mom slučaju. No, ja dobro znam tko bez srama i čovječnosti plasira takve i slične dezinformacije."

Nova Brešanova serija

- Neka mi oproste moji šibenskih prijatelji što sam minulih dana dijelom ignorirao njihove telefonske pozive i poruke. Ne mogu dignuti glavu od posla. Za petnaestak dana ću, nadam se, završiti novu televizijsku seriju "Dnevnik velikog Perice“, u kojoj glavne uloge igraju Živko Anočić i Iva Babić, a koja je, uvjetno rečeno, nastavak kultnog filma "Tko pjeva, zlo ne misli“ – objašnjavao je i ispričavao se Vinko Brešan.

Zahvalan je svima koji su se sjetili četvrte, tužne obljetnice smrti njegova oca, ali i istodobno žali zbog odlaska Špire Guberine i Pere Kvrgića.

- Ostalo je malo prijatelja mog pokojnog oca pa ću čim se malo oslobodim posla, posjetiti profesora Ivicu Kitarovića, svekra bivše predsjednice, koji je često pješačio s mojim Ivom. Za obitelj Kitarović vežu me i uspomene iz djetinjstva. Jakova Kitarovića sam kao dječak vodio u kino, još u doba kad se jedva snalazio kod titlovanih filmova – dodao je emotivno Vinko Brešan.

Prvić luka, ja i ti

- Ugodno smo iznenađeni komplimentima sa svih strana koje dobivamo za pjesmu "Prvić Luka, ja i ti". Naravno da nam posebno gode pohvale iskusnih glazbenika kao što su Dušan Šarac i Damir Marušić, tekstopisca Dinka Škevina… Pjesma je bila i dvaput prva na tjednoj top-listi Radio Ritma. No, naša srca posebno griju telefonski pozivi iz dijaspore. Sa željom da im pošaljemo nosač zvuka - kažu su Ivana Bulat i Toni Lučev, članovi grupe "'Bagatin“ koja je snimila pjesmu. Kao dio CD-a "More nas dili i spaja".

O albumu se pozitivno izjasnila i urednica Croatia Recordsa Klaudija Čular, koja je zadovoljna i prodajom. Lučev, pak, ide korak dalje:

- Pjesma će, vjerujem, biti još popularnija kad snimimo spot.

16. travanj 2024 22:17