StoryEditorOCM
ŠibenikNovi dom JK Val:

Salivena ploča- istaknuta zastava i "okrenut" odojak na ražnju

26. travnja 2017. - 17:17

Izgledalo je neostvarivo- a evo je u punoj visini nikla nova zgrada Jedriličarskog kluba Val u Docu, i po svoj će prilici do rujna biti- useljiva! Salivena je zadnja ploča i - bolje da umre selo nego običaj!- tim su povodom „valovci“ dali izvisiti zastavu i okrenuti odojka!

Na građevinu su pozvani članovi kluba i gradonačelnik Željko Burić jer se sve to oko izgranje nove zgrade Vala odvija uz njegovu veliku podršku te, kako će reći predsjednik kluba Marin Paić, veliku podršku Tihomira Paškova, pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom:

- Pomogli su u velikoj, velikoj mjeri članovi i prijatelji kluba i klupski simpatizeri. Našom donacijskom akcijom „Tikula za Val“ skupili smo oko 200 000 kuna gotovine, a nemjerljivo su nam korisne sve donacije u radu i materijalima naših članova i prijatelja, i to ćemo sve obzaniti kad posao bude dovršen. Naravno, kao temelj su poslužile sve geodetske podloge koje je napravio Genox našega jedriličara Simona Trive, projekt biroa 25,4 mm naših članova Ivane Lozić i Marka Paića, i sad nam je još i nadzor „donirao“ Damir Alfier...

Ponavljam, oni su temelj za ovo što je do danas sagrađeno a sve ćemo naše prijatelje i donatore ove i one vrste rado predstaviti javnosti čim se posao dovrši, odnosno kako budu dovršavali svoj dio, kao što smo, uostalom, cijelo vrijeme i radili- kaže predsjednik Vala Marin Paić.

No, građevina neće zaživjeti, odnosno živjeti, sama za sebe.

- Ono što smo "zasadili" u staroj baraci, već sad daje rezultate, pa se Roko Copić upravo vratio s Europskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj kao dvadeset i peti među 260 jedriličara i neosporan je talenat. Sad će iz ove kuće, uvjeravam vas, izlaziti i europski i svjetski prvaci, a vrlo vjerojatno i hrvatski reprezuentativci na Olimpijadi! Val sada radi u uskoj suradnji s Wave Sailing Centrom koji vodi naš "valovac" Teo Piasevoli, imamo dva kluba ali zajednički cilj, a to je unapređenje, novotarije i dobri rezultati u šibenskom jedrenju- rekao je Marin Paić.

Gradonačelnik Željko Burić kaže kako ljudi u klubu rade odličan posao i zato zaslužuju svaku podršku i njega i gradske uprave:
- Ovo je sjajan posao i novi uzlet kluba o čemu su sanjale generacije šibenskih jerdiličara- rekao je Burić.

Vanjski radovi bit će dovršeni do 15. lipnja kad nastupa prekid građevinskih radova. No „tihi obrt“ nastavit će zanatlije i obrtnici u unutrašnjim prostorima. Svakako, očekuje se da će „kućica“ Vala biti dovršena i useljiva do rujna!
 

30. travanj 2024 02:10