Čak 5000 jaja pomiješanih sa šparogama i pancetom sadržavala je tradicionalna fritaja koju su Šibenčanima i njihovim gostima, uz brojne druge delicije te blagdanska jela i slastice pripremili članovi Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik na Uskršnjem doručku kojega su, uz Udruženje obrtnika, organizirali Turistička zajednica Grada Šibenika i Grad Šibenik. Po prvi puta uobičajenim sastojcima fritaje koja se pripremala u megatavi ispred zgrade županijske uprave na Trgu Pavla Šubića, pridodane su i luganige, minijaturne kobasice koje obično o Božiću pripremaju šibenski mesari po tajnoj recepturi.
Kišni oblaci su se razišli neposredno prije početka manifestacije, pa se ne Trgu skupio veliki broj građana. Sve su ih na samom početku Uskršnjeg doručka pozdravili i čestitali im najveći kršćanski blagdan šibenski gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Obrtničke komore Joso Smolić i šibensko-kninski župan Goran Pauk, dok je jelo blagoslovio katedralni župnik, don Krešimir Mateša.
U bogatom kulturno-umjetničkom programu, pak, nastupili su Šibenska narodna glazba i Šibenska gradska straža, etno igraonica "Balarin", KU "Šuštine", Dječji zbor "Cvrčak", KU "Dubrava" i Ansambl "Bonaca".
StoryEditorOCM
ŠibenikUskršnji doručak
Šibenčani guštali u megafritaji koja je po prvi puta obogaćena ukusnim šibenskim luganigama (FOTO)
17. travnja 2017. - 14:59
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....