StoryEditorOCM
ŠibenikDan otvorenih vrata

Šibenski studij energetske učinkovitosti 16. svibnja posjetitelje upoznaje s radom u laboratorijima

Piše Šibenski.hr
26. travnja 2017. - 14:53

U prostorima Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu u utorak, 16. svibnja 2017., s početkom u 11 sati održat će se Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane koji žele obići laboratorije i predavaonice.

Dan otvorenih vrata prvenstveno je namijenjen srednjoškolcima koji bi, s obzirom na smjer škole koju pohađaju, mogli imati interesa pohađati sveučilišni Studij u svome gradu. Na Danima otvorenih vrata koji su u prostorima Studija organizirani prošle godine sudjelovali su učenici šibenski škola- maturanti prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića i maturanti Tehničke škole Šibenik.

U Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (www.postani-student.hr) trenutačno je 67 kandidata prijavljeno za upis na Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu. Upis je to treće generacije studenata na ovom iznimno aktualnom, atraktivnom, zanimljivom i praktično orijentiranom trogodišnjem sveučilišnom preddiplomskom dislociranom studiju Sveučilišta u Zagrebu na kojemu nastavu izvode nastavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Prema predviđenom programu, vrata Studija će biti „otvorena“ u 11:00 sati, nakon čega slijedi slobodan obilazak prostorija studija, učionica/laboratorija, razgovor sa studentima, uz demonstracije pokusa u laboratoriju. U 12:00 počinje radni dio programa, u sklopu kojeg će se posjetiteljima biti predstavljen Studij. U vremenu od 13:00 do 13:45 prof.dr.sc. Marko Delimar, voditelj Studija, održat će predavanje: Pogled u prošlost: „Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895.“

24. lipanj 2024 10:38