StoryEditorOCM
ŠibenikPUN POGODAK

Školjkari i vinari napunili šibensku rivu: pidoća i Debit su - ‘debitna kombinacija‘! Puno šušta i gušta za sitne novce

Piše Zdravko Pilić
5. lipnja 2021. - 21:28

Pidoća i Debit šibenska su 'debitna kombinacija', koja je u subotu navečer tako napunila Trg Pavla Šubića na šibenskoj rivi da nam se učinilo da smo – usred sezone.

Bio je to pun pogodak udruženih Turističkih zajednica grada i županije, Dina Karađole i Željane Šikić, koji su organizirali šibenske vinare i šibenske ribare i uzgajivače školjaka, pidoćare, da iznesu pred svoje sugrađane i njihove goste 'iće i piće' kojim se Krešimirov grad oduvijek dičio.

Bijeli Debit i crnu školjku, deset kuna jedno, deset kuna drugo po porciji, pa ajmo, od štanda do štanda i probaj osam vrsta debita, od osam vrhunskih šibenskih vinara i osam vrsta pidoća. Na buzaru, na latu, u tempuri, sa špagetima kao 'fruti di mare'. Bilo je svega i za svakoga, u ugodnoj atmosferi, uz dobru glazbu i vrhunski štimung. Bila je ovo jedna od prvih pravih javnih manifestacija u Šibeniku nakon zauzdavanja pandemije korone i relaksiranja mjera. I odmah - pun pogodak.

I 'Dani otvorenih kušaonica po Šibeniku i županiji, i 'Pidoća i Debit se vole'. Grad je ovog vikenda bio pun svijeta, turista, influnecera, gastronomada, poznatih i manje poznatih faca, lijepih žena i elegantnih muškaraca. Ako se po ovoj večeri sezona (pre)poznaje, bit će berićetna. Uostalom, pogledajte foto – galeriju! I požurite, možda još stignete. Program traje do 23 sata. A možda se malo i oduži!

18. travanj 2024 10:28