StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Šta metnit na kovanicu eura? Ja bi sljubija Teslu i onu našu rvasku kiflu od zemlje

Piše Branimir Periša
13. veljače 2022. - 13:32

Dobra Parona ovaj put teke se uštapila za svojin radnim miston s one strane caklenoga šanka svoje betule. Kako i ne bi, kada jon glava jedva viri ispod pelice od kunovine. Okolo vrata daklen, otaj bokun krzna, a poviše – napirlitana frizurica, piturana u za nju novi ton kolura. Pravo osvježenje, nema šta; do te mire iznenađujuća promina da se El Tigre nije moga suspregniti od komentara.

- Ajme gospojo, koja lipa i nježna boja kose! Baca mi na zlatnoga letrivera, oli kako se već zove ota raca pasa. A oto oko vrata, zadnji put san vidija na svojoj pokojnoj materi, samo šta je nježina kuna imala oba caklena oka na svomen mistu a ne samo jedno, ka vaša. I rep je bija bogat dlakon, a ne ka na otoj vašoj beštiji. Očito su ga tarci dobro proridili! - obamira on dobru i poštenu gazdaricu sve namigujući berekinski svomen kompanjonu.

Kovanica od eura

- Ka prvo – odgovorila je smireno ka da je Klint Istvud, a ne poštena žena koja bi tribala biti povriđena s otin otrovnin komentaron – ova pelica barenko nije plagijat kao ona šta je tribala biti na kovanici od eura. Original je, prava dalmatinska i rvaska kuna bjelica šta se skrivala po škrapaman, a nije neka tamo škotska!

- A šta se tiče zlatnoga retrivera – podučila ih je kako se ispravno reče za otoga pasa – niste valjda očekivali da ću kosu piturati u crno bile tačke, ka krzno od pasa dalmatinca! To bi bilo preveć, nisan ja baš tolko avangardna! - rekla in je šta ih spada.

- E, više ste retro... - otpovrnija je Bili Smo Uskoro gledajući u nju netremice. Pa dobro, ako baš niste tili dirati u kosu, makar ste mogli metniti pelicu od dalmatinca, na šta mu je ljutito otpovrnila da ona nije nikakva Kruela De Vil, niti je ozbiljna tema ka šta je motiv na rvaskoj kovanici eura baš Diznilend. Makar neki predlažu pasa dalmatinca, šta i nije za baciti, naprotiv.

- Naravski da nije Diznilend, ali je tako ispalo, počeša se po glavi El Tigre.

- Evo, šta bi vi da se metne na naš euro? - obratija se ekipi i zbunija ih na trenutak.

- Ako neko neće pasa dalmatinca, reka je nakon kraće stanke B.S. Uskoro, ja bi na istoj strani kovanice sljubija Teslu i onu našu rvasku kiflu od zemlje...

Naš genij

- Nemojte tako o našoj Lipoj, kakva kifla, pogledala ga je prekorno. Zašto to ne bi bija bumerang?

- E, tu san vas čeka! - uskliknija je B.S. Uskoro. Baš zato bi ja kifli pridoda Teslu, neka oni koji o nama znadu slabo i ništa mislu da je naš genij, osin svega drugoga od svitske vridnosti izmislija i bumerang, pa neka gladna Australija gleda!

- E, recite onomen Vučiću s druge strane Dunava da je Tesla naš, jedva čujno promrsila je sebi u bradu.

- Pa dobro, ako nan Vučićevi osporavaju Teslu, za guvernera Vujčića baš ne čujen da se susidi jagmu, ipak ju je čuja El Tigre. Pari da čovik koji za godinu dana uštedi miljun i po kuna nije genijalan u svojon klasi.

- Naravski da je ušpara, kada je kupova tamo di je jeftinije, već kako je svitova narodu za odoliti inflaciji! - rekla je Dobra Parona.

- Samo ne znamo jel' kupova cinije na burzi, oli u samoposluzi! - otrovan je El Tigre, na šta mu je kompanjon reka da ćemo već čuti od Harfe šta je tute bilo.

- Mislite od Hanfe, harfa je instrument, odgovorila mu je ona, a on njojzi odma na prvu: „E, a Hanfa ka nije instrument!”

Na to je El Tigre zavrnija očiman jerbo je postalo ka u Diznilendu:

- Moja zadnja i predlažen da se na rvaskoj kovanici od jednoga eura ugravira jedino ovo: 7,5 kuna...

20. travanj 2024 14:10